Hobit

U bioskopima uskoro drugi deo Hobita

„Šmaugova pustosenja“, drugi deo filmske trilogije „Hobit“, biće prikazan preko interneta početkom novembra, a u svetske bioskope stiže za mesec dana, saopštio je danas novozelandski reditelj Piter Džekson. Drugi deo trilogije, zasnovane po istoimenom romanu Dž. R. R. Tolkina, biće 4. novembra prikazan na internetu, a film će u bioskope u Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj i SAD stići 11. decembra, naveo je Džekson na svom Fejsbuk nalogu.
Bioskopi u Londonu, Njujorku, Los Anđelesu i Velingtonu će 4. novembra biti povezani satelitom i posle projekcije drugog dela trilogije, na bine će izaći deo ekipe koja je radila na filmu. Među učesnicima su najavljeni Orlando Blum, Endi Serkis, Luk Evans, i Li Pejs.
Zainteresovani će taj događaj moći da prate i preko interneta. Prvi deo trilogije „Hobit: Neočekivano putovanje“ premijerno je prikazan u decembru 2012. godine i zaradio je više od milijardu dolara.
Poslednji deo trebalo bi da izađe u julu sledeće godine, a snimanje trilogije do sada je koštalo 406 miliona evra. Džekson je prethodno snimio i trilogiju „Gospodar prstenova“, takođe po Tolkinovom romanu, u kojoj je opisano šta se u Srednjoj zemlji dešavalo posle „Hobita“. Za „Povratak kralja“, treći deo „Gospodara prstenova“, Džekson je 2003. godine dobio Oskara. 
Obe trilogije snimljene su na Novom Zelandu. 

Povezana vest:  Komedija Džek i Džil od sutra u bioskopima!