Aleksandar Popovic- izvrsni producent filma Dan poslePredstavljen ekološki film „Dan posle“

Kratkometražni ekološki film „Dan posle“, u produkciji udruženja Nekompromitovani intelektualci beogradski (NIB), premijerno je predstavljen beogradskoj publici u UK Parobrod. Film je u okviru projekta podrške nevladinim organizacijama- „Bitka za Beograd“ finansirao Sekretarijat za zaštitu životne sredine, a realizaciju filma pomogla su preduzeća JKP Gradska čistoća i Srbijašume.
Film u trajanju od sedam minuta predstavili su autori Aleksandar Popović, izvršni producent, (NIB), Goran Dobrosavljević, režiser i montažer filma (NIB) i Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine.
Dokumentarni film „Dan posle“, realno prikazuje dan posle Prvog maja kada se naši parkovi, izletišta i šume bude u gomilama đubreta, otrova i otpada koje je za sobom ostavio čovek kao jedino svesno biće.
„Film je zamišljen kao opomena, griža savesti i podsticaj za buđenje ekološke svesti svih generacija, jer nikad nije kasno da se promeni odnos ka životnoj sredini. Ovaj film dokumentuje dan kada se nad Srbijom i Beogradom nadvijaju oblaci dima, a tone smeća ostaju razbacane na mestima na kojima su izletnici boravili „, izjavio je Aleksandar Popović, izvršni producent filma.
Ideju da se kratkim dokumentarnim filmom ukaže na neophodnost podizanja ekološke svesti, podržalo je tri javna preduzeća. „Ova film prikazuje dan nakon 1. maja kada se Košutnjak, kao jedna od najvećih vazdušnih oaza, budi u gomili smeća. Siguran sam da su mnoge televizije zainteresovane da prikažu ovaj film koji skreće pažnju na značaj svakog pojedinca u očuvanju gradskih izletišta“, izjavio je Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine.
Nekompromitovani intelektualci beogradski autori su dokumentarnih filmova „Plodovi zime“ (dobitnik „Zlatnog delfina“ u Kanu) i „Posle bombi“, odlično prihvaćenih od stručne javnosti i nagrađivanih na međunarodnim filmskim festivalima.

Povezana vest:  Nova žalba protiv muzeja Džordža Lukasa u Čikagu