Robert RedfordJuta odala počast Robertu Redfordu

Guverner Jute i drugi zvaničnici odali su priznanje Robertu Redfordu za njegov rad na filmu, ali i iza kamere, kao osnivač filmskog festivala i instituta Sandens.
Oko 500 ljudi uključujući senatora Orina Hača i gradonačelnika Solt Lejk Sitija Rapfa Bekera prisustvovali su u subotu uveče večeri organizovanoj Redfordu u čast.
Guverner Jute Geri Herbert bio je pun reči hvale za filmsku karijeru 77-godišnjeg Redforda čiji su neki filmovi, uključujući „Buč Kasidija i Sandens Kida“ i „Džeremaje Džonsona“ snimljeni u Juti.
-Mislim da smo ga uzeli zdravo za govoto – rekao je guverner, a prenosi AP.
-Ovde je toliko dugo i uspešan je. To je izuzetno kao i činjenica da Jutu zove svojim domom. Zahvalan sam mu zbog toga. Mislim da je Juta bolje mesto zbog toga što je dom Roberta Redforda.
Redford je ocenio da su on i mnoge zvanice na večeri pod nazivom „Guvernerov pozdrav Robertu Redfordu: Juta odaje počast američkoj ikoni“ politički protivnici ali da imaju sliučnosti.
-Kakve god da su naše razlike, svi smo se ovde okupili i slažemo se oko jedne stvari a to je naša ljubav prema ovoj državi, našoj zemlji i ljudima – rekao je on.
Herbert je rekao da se namučio da privoli Redforda da pristane na gala večeru na kojoj je izveden ples američkih Indijanaca, prikazan kratak film o Redfordovim dostigućima i gde je dobitnica Tonija, glumica Odra Mekdonald pevala.
-Pokušavao sam tri godine. On voli svoju privatnost i nije bio rad da pristane, ali sam bio uporan i mislim da sam ga na kraju izmorio – rekao je Herbert.
Redford je okupljenima rekao: -Zbog ovoga sam stidljiv, iskreno.

Povezana vest:  Politička karijera Nikolasa Sarkozija na velikom platnu