tor br 1„Tor-Mračni svet“ u vrhu američke top liste

Film „Tor – Mračni svet“ Alena Tejlora debitovao je na vrhu američke liste gledanosti ovog vikenda zaradivši 86,1 milion dolara, saopštio je domaći distributer „Taramaunt“.
Zahvaljujući većem eksponiranju ovog superheroja u prošlogodišnjem mega-hitu „Osvetnici“, „Mračni svet“ je debitovao 31 posto bolje od prvog dela Tora koji je zaradio 65,7 miliona dolara prvog vikenda prikazivanja.
Film je za samo 12 dana prikazivanja zaradio 240,9 miliona dolara na blagajnama širom sveta.
Studio „Dizni“ je uspešno predstavljao odnos Tora (Kris Hemsvort) i Lokija (Tom Hidlston) u reklamama, i kao rezultat toga, ovaj film je imao najbolje novembarsko otvaranje od svih Diznijevih filmova do sad.
Marvelov „Tor – Mračni svet“ nastavlja filmsku avanturu Tora, moćnog Osvetnika, u kojoj će se on boriti da spasi Zemlju i Devet Kraljevstava od maračnog neprijatelja koji je stariji od univerzuma.
Tor će se boriti za uspostavljanje reda u celom kosmosu, ali drevna rasa predvođena osvetnički nastrojenim Malekitima vraća se sa namerom da ceo svet vrati u tamu. Suočen sa neprijateljem kome čak ni Odin ni Asgard ne mogu da se odupru, Tor će morati da se upusti na dosad najopasnije putovanje i da se udruži sa prevrtljivim Lokijem da bi spasio ne samo one koje voli, već i ceo svet.
Film „Tor-Mračni svet“ u domaćim bioskopima je od 7. novembra.

Povezana vest:  Robert i Kristen spremaju tajno venčanje u Engleskoj