Jack NicholsonDžek Nikolson: Mladi u filmu žele bombe, a ne emocije

Američki glumac Džek Nikolson demantovao je glasine da se povukao sa filma zbog problema sa pamćenjem.
-Uprkos opštem mišljenju, oduvek sam vodio računa o sebi. U dobroj sam formi, malo stameniji, ali zdrav. Imam mozak matematičara – izjavio je 76-godišnji glumac britanskom tabloidu „San“.
Nikolson se poslednji put pojavio na velikom platnu 2010. u romantičnoj komediji „Kako znaš“, u kojoj su mu partneri bili Ris Viterspun i Pol Rad. Njegova jedina druga uloga u poslednjih nekoliko godina bila je u filmu „Baketova lista“ iz 2007.
Popularni glumac je svoje odsustvovanje sa filma objasnio time da publika više nije zainteresovana za ostvarenja koja bi on želeo da snimi.
-Film je najbolji posao na svetu, ali ja želim da pravim filmove koji će ganuti publiku, filmove o emocijama i ljudima – kazao je on, dodajući da mladi danas ne žele da gledaju takve stvari.
-Oni samo žele da vide još više bombi, još više eksplozija, jer su s tim odrasli. A ja nikada ne radim takvu vrstu filmova – objasnio je on.
Ipak, postoji mogućnost da Nikolson popusti i da na nagovor svog kolege Toma Kruza, pristane da snimi akcionu komediju „El Presidente“, u kojoj bi trebalo da igra bivšeg američkog predsednika, sklonog alkoholu i opsednutog ženama.
Kruz insistira da Nikolson, s kim je igrao 1992. u filmu „Nekoliko dobrih ljudi“, dobije tu ulogu. Čak tvrdi da neće snimiti film bez njega.
Navodno su on i reditelj Dag Liman bili kod Nikolsona da ga ubede da prihvati ulogu, a da je on obećao da će bar pročitati scenario, piše „San“.

Povezana vest:  Eva Longorija: Srećna sam sama