tajne 5 staleza

„Tajne petog staleža“ prvi na listi filmskih promašaja

Drama o Vikiliksu, sa Benediktom Kamberbačem u glavnoj ulozi, proglašena je najvećim filmskim promašajem u protekloj godini, rezultat je ankete koju je sproveo finansijski magazin Forbs.
List navodi da je film Bila Kondona o prvim godinama sajta „zviždača“, čija je misija bila otkrivanje prevara i korupcije u vladajućim strukturama, najveće razočarenje ove godine.
Uprkos odličnoj glumačkoj ekipi, predvođenoj Kamberbačem u ulozi Džulijana Asanža, reditelju Oskarovcu i „vrućoj“ temi, „Tajne petog staleža“ (The Fifth Estate) nije ostavio veći utisak na kritičare, a ni na publiku.
Dosad je zaradio šest miliona dolara na bioskopskim blagajnama, što je svega 21 odsto od uloženog novca u njegovo snimanje.
Na drugom mestu 10 najvećih promašaja u protekloj godini našao se akcioni spektakl Silvestera Stalonea „Metak u glavu“ (Bullet to the Head), a na trećem triler „Paranoja“ Roberta Luketića, sa Harisonom Fordom, Gerijem Oldmenom i Liamom Hemsvortom.
U top pet su još dva trilera -„Parker“, sa Džejsonom Statamom i Dženifer Lopez (4) i „Propali grad“ (Broken City) sa Markom Volbergom i Raselom Krouom (5).
Ostalih pet mesta drže filmovi „Bitka godine“ (Battle of the Year), „Bekstvo“ (Getaway), „Peeples“, „Panduri za mrtvake“ (RIPD) i „Veliko venčanje“ (The Big Wedding).

Povezana vest:  Premijera filma "G.I. Joe: Odmazda" 27. marta