Milica Jakovljević iz Krupnja-100000 gladalacVeć 100.000 gledalaca videlo film „VOJNA AKADEMIJA 2“
 
Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je film „Vojna akademija 2“ za 32 dana prikazivanja videlo preko 100.000 gledalaca.
Stohiljaditi gledalac, svečano je proglašen večeras u Krupnju, a tim povodom je produkcijska kuća „NIRA pro“ uručila poklon srećnom dobitniku. To je Milica Jakovljević iz Krupnja, učenica osmog razreda Osnovne škole «Borivoje Ž. Milojević».
Iako je najveći broj bioskopa u Srbiji zatvoren, zahvaljujući distributeru „Art vista“ i njihovim mobilnim bioskopima, film je u salama pozorišta, domova kulture i sportskim halama, videla publika u 70 mesta širom Srbije i Republike Srpske.
Osim multipleksa u Beogradu, Novom Sadu, Kargujevcu, Nišu i Banja Luci, „Vojnu akdemiju 2“ videla je i publika u Zrenjaninu, Kraljevu, Valjevu, Čačku, Paraćinu, Kruševcu, Leskovcu, Užicu, Novom Pazaru, Kikindi, Pančevu, ali i u manjim mestima poput Aleksandrovca, Brusa, Lapova, Inđije, Stare Pazove, Knjaževca, Kovina, Arilja, Bele Crkve, Nove Varoši, Priboja i mnogim drugim.
Po prvi put, posle skoro decenije, ni publika u manjim mestima nije ostala uskraćena za druženje sa glumcima posle projekcije, pa smo tako posetili Osečinu, Svilajnac, Rumu, Aranđelovac, Sremsku Mitrovicu, Krupanj, Beočin i dr.
Kako su najvernija publika osnovci i srednjoškolci, u Valjevu, Šapcu, Raškoj i Novom Pazaru su glumci priredili iznenađenje pojavivši se u školama, što je bilo ispraćeno opštim oduševljenjem i ovacijama.
Naklonost dece prema junacima filma išla je dotle da je su neki od njih dolazili u više gradova (često veoma udaljenih) ne bi li ponovo odgledali film i slikali se sa svojim idolima. Među mnogim primerima izdvojili bismo devojčicu koja je prvo pogledala film u rodnom Zrenjaninu, zatim u Kikindi i Pančevu, da bi smo je sreli i u Svilajncu na premijeri, dok je jedan dečak iz Zaječara došao čak do Banja Luke da bi se družio sa nama.
Više od godinu i po dana u domaćoj kinematografiji, nije bilo filmova koje je pogledalo više od 100.000 gledalaca, te je „Vojna akademija 2″ vratila publiku u bioskope.
Glavne uloge: Bojan Perić, Radovan Vujović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Tamara Dragičević, Nikola Rakočević i Nevena Ristić.
Ostale uloge: Sofija Rajović, Slobodan Stefanović, Miloš Timotijević, Goran Jokić, Aleksandar Radojičić, Branislav Lečić, Tihomir Stanić, Vojislav Brajović, Ivana Mihić, Ljubomir Bandović, Nebojša Milovanović, Marija Milovanović.
Specijalni gost: Vlado Georgiev
Reditelj: Dejan Zečević
Producent: Nebojša Nele Garić
Direktor filma: Nenad Dimitrijević; kreativni tim: Boban Jevtić, Dejan Zečević; direktori fotografije: Zoran Petrović i Nebojša Bašić; dizajner zvuka: Vladan Korać; snimatelj zvuka: Novica Jankov; šminka: Mirjana Aćin; kostim: Lana Pavlović; kompozitor: Nemanja Mosurović; scenografija: Zorana Petrov; montaža: Aleksandar Popović.
Povezana vest:  Večeras premijera filma o košarci "Bićemo prvaci sveta"