HBT2-043180r„Hobit“ zaradio u Srbiji 14,39 miliona dinara

Film „Hobit: Šmaugova pustošenja“ od 12. decembra, od kada je film na redovnom reperotaru srpskih bioskopa, zaradio je 14,39 miliona dinara, što je najbolje otvaranje (prvi vikend prikazivanja) kod nas ikada, kada je holivudski film u pitanju, saopštio je danas distributer „Tak“.
Prethodni rekord postavio je prvi film trilogije „Hobit“ sa zarađenih 14 miliona dinara.
Novi film Pitera Džeksona o avanturama Hobita Bilba Baginsa tokom prvog vikenda prikazivanja u svetu inkasirao je 204.875.000 dolara što ga stavlja na prvo mesto liste gledanosti.
Radnja sva tri filma smeštena je u Srednju zemlju, 60 godina pre Tolkinovog „Gospodara prstenova“, po kome je Džekson snimio uspešnu filmsku trilogiju.
U filmu „Hobit: Šmaugova pustošenja“ nastavlja se avantura poznatog Hobita, Bilba Baginsa, koji sa čarobnjakom Gandalfom i 13 Patuljaka, pod vođstvom Torina Hrastoštita, ide u epski poduhvat – da povrati davno izgubljeno kraljevstvo Patuljaka, Erebor.
U filmu igraju Martin Frimen, Benedikt Kamberbeč, Ian Mekelan, Ričard Armitaž, Endi Serkis, Kristofer Li, Orlando Blum i drugi, a dostupan je u 2D i 3D verziji. Poslednji deo trilogije – „Hobit: Tamo i ponovo nazad“ u bioskope stiže krajem sledeće godine.

Povezana vest:  Srpski film "Šišanje" u britanskom parlamentu