Wolf152x242 1 MANJI„Vuk sa Vol Strita“ u bioskopima od 26. decembra

Novi film Martina Skorsezea „Vuk sa Vol Strita“ (The Wolf of Wall Street), sa Leonardom Di Kapriom u naslovnoj ulozi, stiže u bioskope 26. decembra, saopštila je distributerska kuća Millenium.
Di Kaprio u ovom filmu tumači razmetljivog brokera Džona Belforta koji je sa svojih 26 godina postao multimilioner. Opijen slavom, novcem i lepim ženama mladi mešetar se od finansijskog genija pretvara u ozloglašenog prevaranta. Njegov raskošni životni stil ubrzo prekida optužnica za pranje novca i proneveru.
Poznat po svojim filmovima koji istražuju američki svet kriminala, Skorseze se sa „Vukom sa Vol Strita“ osvrće na mračni svet krupnih finansijskih transakcija, mešetarstva i iznuda.
Rezultat je epsko putovanje u opsednutost i opijenost pohlepom, adrenalinom, seksom, drogama i neprestanim dobijanjem i gubljenjem olako dostupnog novca.
-U kasnim 1980-im i ranim 1990-im Vol Strit je ličio na Divlji Zapad. Belfort je bio jedan od vukova koji su iskoristili rupe u zakonu da bi zgrnuli ogromno bogatstvo – izjavio je Dikaprio, poredeći lik koji tumači sa raskalašnim rimskim carem Kaligulom.
Film je nastao na osnovu Belfortovih memoara koji su objavljeni 2008, a po scenariju Terensa Vintera (Porodica Soprano).
U pitanju je peta saradnja Dikapria i Scorcezea (Njujorške bande, Zatvoreno ostrvo, Dvostruka igra, Avijatičar).
Pored Dikaprija, u filmu glume i Džona Hil, Margo Robi, Metju Mekonahi, Kajl Čendler, Rob Rajner, Džon Favro i Žan Dižarden.

Povezana vest:  Film "Đavolja varoš" na filmskom festivalu u Palm Springsu