movieViše od tri miliona dinara za sređivanje bioskopa u Gornjem Milanovcu

Upravni odbor Filmskog centra Srbije doneo je odluku da se Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu, dodeli više od tri miliona dinara za osavremenjavanje i razvoj bioskopa.
Prema rečima urednika filmskog programa u gornjomilanovačkom kulturnom centru Bobana Stefanovića, sredstva su dobijena na predlog stručne Komisije za odabir projekata pristglih na Javni konkurs za projektno finansirenje i sufinansiranje u više kategorija u oblasti kinematografije za 2013. godinu.
-Za osavremenjavanje i razvoj bioskopa u Gornjem Milanovcu dodeljeno je više od tri miliona dinara. Naša ustanova ova sredstva će utrošiti za nabavku audio – dolbi digitalne opreme, za šta nam je odobreno dva miliona i 900 hiljada dinara, dok će se razvoj tehničke baze tehnički osavremeniti sa 223.000 dinara – izjavio je danas Stefanović.
U ovom gradu bioskopska sala, koja je inače multifunkcionalna, poslednji put je obnovljena 2011. godine pred premijeru filma „Montevideo“.
Kulturni centar osnovan je 1971. i bioskop od tada radi u okviru ove ustanove. U poslednje dve godine, projekcije domaćih filmova u sali koja ima 288 mesta videlo je više od 6.000 ljudi.

Povezana vest:  Pol Gringras režira film o somalskim piratima