Jennifer Lawrence oskar

Dženifer Lorens zabavljačica godine

Glumica Dženifer Lorens proglašena je za zabavljača godine u anketi agencije Asošiejtid pres, pobedivši za jedan glas glumicu i pevačicu Majli Sajrus. U glasanju je učestvovalo 70 urednika i direktora medija u SAD koji su odgovarali na pitanje koga smatraju najuticajnijim u zabavi i kulturi 2013. godine. 
Lorens je osvojila 15, a Sajrus 14 glasova. Na trećem mestu sa 13 glasova je završio portal za legalno gledanje video sadržaja Netfliks (Netflix) koji je znatno uticao na televizijsku industriju sa svojim ulogom gledanja na zahtev i originalnim serijama. Lorens je godinu počela Oskarom za najbolju glumicu koji je dobila za film „Silver Linings Playbook“, glumila u filmskom serijalu „The Hunger Games“ i dobila pohvale kritike za ulogu u „American Hustle“. 
Glumica je odbila da kometariše izbora AP-a. Za nju kažu da nije samo talentovana i lepa, već i inteligentna, zabvna i da dobro govori u javnim nastupima i intervjuima. 
-Osvežavajuće je videti mladu ženu koja ne traći svoj talenat i uspeh podležući izazovima kao što mnogi čine u Holivudu, ali i koja aktivno govori o besmislenom ponašanju svojih vršnjaka – napisao je novinar Kristi Ranjan. 
S druge strane, bivše „Diznijevo dete“ Majl Sajrus je uzburkala mnoge svojom pojavom i nastupima tokom 2013. – provokativnim plesom, nagim slikama i javnim pušenjem marihuane. S pesmom „Wrecking Ball“ dominirala je na listma, ali se ipak najviše govorilo o razvodu ove 21-godišnjakinje s verenikom Lajamom Hemsvortom i kontroverznim plesom na nagradi MTV s pevačem Robinom Tikom. 
-Napravila je najveću buru, nevezano za to da li ja mislim da je to bila dobra stvar – rekao je novinar Džim Turpin. 
U AP-ovom izboru za zabavljača godine dominiraju žene – Adel, Lejdi Gaga, Tine Fej, Beti Vajt i Tejlor Svift su bile dobitnice, dok je komičar Stiven Kolber jedini muškarac koji je za sedam godina glasanja dobio tu nagradu. Netfliks je visoko plasitan zbog promene navike gledalaca i otklona od tradicionalnog emitovanja serija na televiziji. 

Povezana vest:  Džon Karpenter se vraća hororu posle deset godina