visual photo 705„Vojna akademija 2“ završava uspešan bioskopski život

Igrani film „Vojna akademija 2“ u režiji Dejana Zečevića završava uspešan bioskopski život, a producenti najavljuju emitovanje televizijske serije u februaru naredne godine.
U Domu kulture u banatskom selu Srpska Crnja, u organizaciji društva „Đurina varoš“ i Kancelarije za mlade opštine Nova Crnja, danas će biti održane poslednje tri bioskopske projekcije na turneji ovog filma po Srbiji. Do kraja godine prikazivaće se još samo u bioskopima u Beogradu, usled nedovoljnog broja kino-projektora u gradovima u unutrašnjosti.
Za šest nedelja od početka prikazivanja, film je videlo više od 110.000 gledalaca.
Iako je najveći broj bioskopa u Srbiji zatvoren, film je zahvaljujući mobilnim bioskopima distributera „Art vista“ u salama pozorišta, domova kulture i sportskim halama videla publika u 70 mesta u Srbiji i Republici Srpskoj.
Pored multipleksa u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Banja Luci, „Vojna akademija 2“ prikazana je i u Zrenjaninu, Kraljevu, Valjevu, Čačku, Paraćinu, Kruševcu, Leskovcu, Užicu, Novom Pazaru, Kikindi, Pančevu, ali i u manjim mestima poput Aleksandrovca, Brusa, Lapova, Inđije, Stare Pazove…
Po prvi put posle dugo vremena ni publika u manjim mestima nije ostala uskraćena za druženje sa glumcima posle projekcije, pa je ekipa posetila Osečinu, Svilajnac, Rumu, Aranđelovac, Sremsku Mitrovicu, Krupanj, Beočin…
Sredinom februara počinje emitovanje druge sezone serije i filma na Prvom programu RTS-a. Pre toga, od 24. januara biće reprizirana prva sezona serije (ukupno 16 epizoda).

Povezana vest:  Uskoro treći deo filma "Posetici"