Keira KnightleyKeira Knightley o tviteru, filmu, feminizmu
 
Britanska glumica Keira Knightley smatra da je sjajno što feminizam više nije „prljava reč“ ali i da će Holivudu biti potrebno još mnogo kako bi žene imale isti status kao muškarci.
Glumica je u intervjuu za februarsko izdanje „Harpers Bazara“ govorila o filmu danas, feminizmu i tome zašto nikada neće koristiti tviter.
-Mislim da je sjajno što napokon može da se priča o feminizmu umesto da ga niko ne pominje ili da, ako se i pomene, svi budu u fazonu ‘daj umukni’ – rekla je Knightley (28).
-Nekako je feminizam postao prljava reč. Mislim da je sjajno što smo sada to počeli da prevazilazimo.
Keira, čiji je najnoviji film nova avantura CIA agenta Džeka Rajana kaže da je spremno uskočila u taj projekat jer ga režira njen heroj Kenet Brana.
-On (Brana) je bio u fazonu: Nemoj da se osećaš krivom… ovo će biti holivudski blokbaster i to je sasvim u redu. Bilo je oslobađajuće čuti ga da to govori – rekla je glumica poznata po ulogama u filmovima „Gordost i predrasuda“, „Iskupljenje“ ali i serijalu „Pirati sa Kariba“.
S obzirom na radno vreme, Keira Knightley kaže i da se ne treba čuditi što filmskom industrijom dominiraju muškarci.
-Krećem na posao u 5.30 ujutru a vratim se kući u 21 sat. Većina tipova sa kojima sam pričala – a pričala sam sa mnogim – šapnu ‘Moja žena sve radi’. Tada pomislim ‘Zašto nisam o tome mislila pre pet godina umesto što sam brinula o dečku i ostalim glupostima.
Upravo zbog slabe zastupljenosti žena na filmu, Knightley razmišlja da se okrene poslu iza kamere jer, kaže, stvari će se promeniti tek kada više žena bude na pozicijama istinske moći.
-Pred Holivudom je još mnogo mosla. Mislim da niko ne može da porekne da i pored toga što imamo više žena u glavnim ulogama, da su one i dalje retke – rekla je Knightley koja je počela da glumi sa sedam godina a popularnost stekla filmom „Igraj kao Bekam“.
Glumica, koja se ove godine udala za muzičara Džejmsa Rajtona iz benda „Klaxons“ privatnost žestoko čuva. Umorna od toga što su joj svi prijatelji na tviteru odlučila je da se prijavi pod lažnim imenom i taj eksperiment je trajao 12 sati.
-Osetila sam se kao da sam u školskom dvorištu i nisam popularna i stojim sa strane – rekla je Knightley.
Na pitanje da li je brine što će javnost pomisliti da je uobražena kaže: -Ne smeta mi. Volim što čuvam svoju privatnost. Posao je ono što se računa.
Povezana vest:  Ema Votson: Konačno sam zadovoljna svojim oblinama