Sandra Bullock  The HeatBulok, Strip, Henks dobitnici nagrada festivala Palm Springs

Sandra Bulok podelila je sa publikom bolne rezultate pretrage svog imena na Guglu, Meril Strip je „boksovala“ na sceni a Tom Henks se pripremio za početak sezone promovisanja filmova na prvoj, ovogodišnjoj holivudskoj gala večeri.
Metju Mekonahi, Džulija Roberts, Ejmi Adams i Bredli Kuper bili su takođe neke od zvezda koje su se šalile i hvalile jedni druge na otvaranju Međunarodnog filmskog festivala u Palm Springsu koji služi kao zagrevanje za važnije događaje u filmskoj industriji koji se očekuju narednih nedelja.
Imena dobitnika nagrada od ranije su poznata a otvaranje festivala nije snimano tako da su pobednici mogli sebi da dozvole malo slobode što je, piše AP, rezultiralo povremeno samozaljubljenim i podužim govorima.
Festival ove godine proslavlja 25 godina postojanja ali je tek od nedavno postao okupljalište poznatih.
Bono je, piše američka agencija, strastveno govorio o svom umetničkom angažmanu i borbi protiv AIDS-a, Brus Dern se našalio da je filmska industrija – koja hvali njegovu ulogu u „Nebraski“ posle pola veka karijere – tek sad uvidela da ume da glumi.
Među prezenterima bili su Geri Oldman, Juan Mekgregor, Džejn Fonda i Idris Elba.
Sandra Bulok, koja je za svoju ulogu u „Gravitaciji“ nominovana za Zlatni globus i nagradu Udruženja glumaca i dobila nagradu festivala, oduševila je publiku od 2000 zvanica čitanjem onlajn komentara o sebi.
-Džulija (Roberts) navodno ti i ja smo u svađi oko Džordža Klunija. Već smo razgovarale o ovome. Delimo starateljstvo i obema nam tako odgovara – našalila se ona.
Mekonahi, koji je pohvale dobio za ulogu u filmu „Dallas Buyers Club“ ponosno je podsetio okupljene na svoj film „Mud“ i malu rolu u „Vuku sa Vol strita“.
-Imao sam senzacionalnu glumačku godinu – rekao je on odeven u svetlucavi zlatni smoking sa leptir mašnom.
Stripova, koja je sa Robertsovom igra u filmu „August: Ossage County“, dobila je festivalsku nagradu Ikona.
-Ne osećam se kao ikona. Uglavnom se osećam kao ‘ne mogu – rekla je ona. Ali, poručila je „boksujući“ se sa publikom, „osećam da sam primer kako ne možete stare devojke poput mene da pošaljete u penziju. Još uvek imamo štošta da kažemo“.
Brojni gosti čestitali su jedni drugima i priznali da još uvek nisu stigli da pogledaju sve filmove svojih kolega.
-Ponudili smo prokleto dobar proizvod. Imamo izazovne filmove. Priče o izolaciji, preživljacanju, istoriji, prevarantima. Mnogi od tih filmova su na ivici i imaju kombinaciju dve stvari koje se teško dostižu – značaj i zabava – rekao je Mekonahi.
Prilika za dalje hvaljenje biće još, što je primetio Henks prihvatajući nagradu festivala za uloge u „Kapetanu FIlipsu“ i „Saving Mr. Banks“.
On i mnogi drugi koji su se okupili u ovom pustinjskom odmaralištu u subotu ponovo će se sresti iduće sedmice na dodeli Zlatnih globusa i nedelju dana kasnije na dodeli nagrada Udruženja glumaca.
-Biti pozvan na festival u Palm Springsu je čast i zadovoljstvo koji se ne mogu rečima izraziti a nekad ni razumeti – rekao je Henks i dodao: – To bez sumnje znači da su praznici gotovi i da za nekoliko srećnika doba promovisanja svojih filmova počinje.

Povezana vest:  „Krvoprliće“ Romana Polanskog u bioskopima od 1. marta