spasavanje g benksa„Spasavanje g. Benksa“ u bioskopima od četvrtka

Film „Spasavanje g. Benksa“, jedan od favorita za nagrade ove sezone, sa Tomom Henksom i Emom Tompson u ulogama Volta Diznija i P. L. Travers u srpske bioskope stiže u četvrtak, 16. januara.
„Spasavanje g. Benksa“ ispirisano je neverovatnom, neispričanom pričom o tome kako je Diznijev klasik „Meri Popins“ dospeo na veliko platno, navodi distributer Taramount.
Kad su Volta Diznija ćerke preklinjale da snimi film po njihovoj omiljenoj knjizi spisateljice, P.L. Travers „Meri Popins“, on im je dao obećanje da će to učiniti – obećanje za koje nije mogao ni da pretpostavi da će mu trebati 20 godina da ga ispuni. U svom poduhvatu da dobije prava, Volt se suprotstavlja mrzovoljnoj, beskompromisnoj spisateljici koja nema nikakvu nameru da se odvoji od svoje voljene, magične dadilje i da dozvoli da je holivudska mašinerija oblikuje po svojoj volji. Ali kad knjizi opadne prodaja i novac prestane da pristiže, Traversova će nevoljno pristati da ode u Los Anđeles kako bi saslušala Diznijeve planove za adaptaciju.
Tokom te dve kratke nedelje 1961. godine, Dizni će pokušati sve. Naoružan maštovitim vizuelnim konceptom i veselim pesmama talentovane braće Šerman, Volt će predstaviti sav svoj arsenal P.L. Travers, ali mrzovoljna autorka ostaće ravnodušna. Tek kad bude zašla u sopstveno detinjstvo, Volt će otkriti istinu o duhovima koji je opsedaju i zajedno će osloboditi Meri Popins da bi na kraju snimili jedan od najdirljivijih filmova u istoriji kinematografije.
U filmu igraju i Kolin Farel, Pol Đamati, Rut Vilson, Keti Bejker, Rejčel Grifits… a režiser je Džon Li Henkok.
Tompson je za ulogu spisateljice nominovana za Zlatni globus a film je već osvojio više nagrada na filmskim festivalima a nominovan je i za više BAFTA nagrada.

Povezana vest:  Penelope Kruz i Havijer Bardem u psihološkom trileru ‚‚Svi znaju“