Dragan Bjelogrlic Monetvideo, vidimo se (2)

Dragan Bjelogrlić: Oba Montevidea s Kosova krenula ka uspehu

Dragan Bjelogrlić, režiser filma „Montevideo – Vidimo se“, podsetio je danas u Gračanici, na pretpremijeri tog filma kako je pre tri godine sa glumcima i premijerom Ivicom Dačićem takođe bio na Kosovu, tada u Zvečanu,  na pretpremijeri svog prethodnog filma – „Montevideo – Bog te video“.
-Montevideo – Bog te video“ je bio „prvi srpski film koji je krenuo s Kosova i doživeo veliki uspeh – kazao je novinarima Bjelogrlić. 
Režiser je rekao da su i sada, tri godine kasnije, on, premijer Srbije Ivica Dačić i glumci – Miloš Biković i Petar Strugar, na Kosovu, ali u Gračanici, i da se nada da će i njihovi budući filmovi kretati iz Gračanice, i s Kosova. Interesovanje za Bjelogrlićev film je danas bilo toliko, da je „Montevideo – Vidimo se“ u Gračanici prikazan – tri puta. 
Premijer Dačić je kazao da nije on danas glavni gost, jer je došao u pratnji protagonista filma i da je ovo njihov dan. Dačić je zahvalio Bjelogrliću i ekipi što su oba „Montevidea“ krenula s Kosova, i istakao da očekuje da će i ovaj novi, drugi film, biti uspešan kao prvo, a mozda i uspešniji. 
Dačić je ukazao da umetnici dele jedinstven kulturni prostor I pozvao i druge umetnike da više pažnje posvete ljudima koji zive na Kosovu. 
-Mi smo u Montevideu (1930, na Svetskom kupu FIFA) pre ko zna koliko decenija ostvarili najveći uspeh u istoriji našeg fudbala. Mislim da su nam i danas ovde na Kosovu i Metohiji potrebne pobede. Pobede koje će biti u interesu našeg naroda, u interesu zajedničkog i mirnog života ovde. U interesu opstanka Srba da žive ovde gde su naši preci podigli ovaj velelepni verski objekat – manastir (Gračanica) koji ima toliko i simboličkih, i istorijskih poruka – kazao je novinarima Dačić. 

Povezana vest:  Kristen Stjuart i Robert Patinson vezu pokušavaju spasiti suzdržavajući se od seksa