Michael Douglas

Majkl Daglas u filmu „Čovek-mrav“

Nakon što je „razbio“ imidž mačo muškarca ulogom ekstravagantnog pijaniste Valentina Liberejsa u filmu „Iza kandelabra“, za koju je pre dva dana dobio Zlatnog globusa, Majkl Daglas je spreman za još jedan nekonvencionalan potez u karijeri. Kako prenosi Rojters, 69-godišnji holivudski glumac će u novom Marvelovom filmu „Čovek-mrav“ (Ant-Man) igrati naučnika Henka Pima, izumitelja tehnologije koja čoveka može da smanji na veličinu insekta.
-Umirao sam od želje da igram u nekom od Marvelovih filmova. Scenario je zaista zabavan, reditelj je sjajan – kazao je Daglas, dodajući da će njegov 13-godišnji sin Dilan biti oduševljen jer će konačno dobiti film koji će moći da gleda. 
U Marvelu ističu da su sigurni da će Majkl Daglas odigrati ulogu sa „šarmom i duhom koji unosi u svaki lik koji glumi“. Lik Henka Pima prvi put se pojavio u stripu „Tales to Astonish“ u januaru 1962. Daglas, koji je 1988. osvojio Oskara za najboljeg glumca u filmu Olivera Stouna „Vol Strit“, objasnio je odluku da prihvati ulogu u visokobudžetnoj franšizi o superherojima „potrebom da se čovek ponekad zabavi“. 
Film, čija je režija poverena Edgaru Vrajtu, u bioskope bi trebalo da stigne u julu 2015. 

Povezana vest:  Poetski recital „Branko Miljković: Pohvala svetu“ reditelja Slobodana Šijana na Jutjub kanalu Filmskog centra Srbije