oskar statue 1

Filmski junaci tema večeri na dodeli Oskara

Filmski junaci biće tema na 86. dodeli Oskara 2. marta, čime se završava sezona filmskih nagrada u Holivudu, najavili su američki producenti Kreg Zejdan (Craig Zadan) i Nil Meron (Neil). Zejdan i Meron, koji drugu godinu zaredom organizuju deo ceremonije Oskara, ove godine su izabrali da se celo veče provlači „zabavna i dirljiva tema“, navodi se u saopštenju producenata. 
-Ljudi u celom svetu idu u bioskop kako bi bili inspirisani likovima sa ekrana. Odajući poštovanje tim junacima koji oplemenjuju iskustva naših gledalaca, nadamo se da ćemo napraviti veče puno zadovoljstva i radosti – navodi se u zajedničkom saopštenju Zejdana i Merona. 
Prema njihovim rečima, ti junaci mogu biti istorijske ličnosti, super heroji, narodni ili animirani heroji, jučerašnji ili sadašnji. Junaci su i reditelji i glumci koji inspirišu publiku provokativnim temama i smelim likovima. 
Zejdan i Meron, stručnjaci za mjuzikle poznati po ostvarenjima „Čikago“, „Futluz“ (Footloose) i „Lak za kosu“ (Hairspray), ponovo će organizovati ove godine veče dodele Oskara nakon uspeha prošlogodišnje večeri.  Nominacije za ovogodišnju, 86. dodelu nagrada Oskar, biće objavljene sutra. 

Povezana vest:  Gotam nagrade filmu Terensa Malika i Kristofera Plamera