billy bob thornton

Tornton: Sofisticirani projekti na televiziji, ne i na filmu

Američki glumac Bili Bob Tornton (Billy Bob Thornton) izjavio je da glumci koji žele da se angažuju na sofisticiranim projektima, takve projekte mogu naći na televiziji, ali ne i na filmu. On to dokazuje svojom glavnom ulogom u seriji „Fargo“, inspirisanoj istoimenim filmom iz 1996. godine koji su režirali braća Džoel i Itan Koen (Joel, Ethan Coen). 
Početak prikazivanja serije očekuje se na američkoj kablovskoj televiziji FX u aprilu ove godine. Tornton je na sastanku Ascoijacije televizijskih kritičara rekao da, dok se Holivud bavi akcionim filmovima, komedijama i „filmovima u kojima su očigledno vampiri svi modeli“, televizija nudi onu vrstu detaljnog rada koji je nekada bio uobičajen za filmove. 
Po njegovim rečime, to je razlog zbog kojeg su se glumci poput Kevina Kostnera (Kevin Costner), Denisa Kvejda (Denis Quaid) i Kevina Bejkona (Kevin Bacon) okrenuli televiziji. 

Povezana vest:  Rajan Filip i Amanda Sajfrid više ne kriju da su zajedno

-Ako želite da budete glumac, nastupite u veoma dobroj televizijskoj seriji, jer tu je dobra gluma – naveo je Tornton. 
U Seriji „Fargo“ jednu od glavnih uloga igra i Martin Frimen (Martin Freeman), poznat po ulogama u seriji „Šerlok“ i filmu „Hobit“.