Leonardo DiCaprio

DiKaprio spreman da na ekranu uradi sve što hoće Skorseze

Glumac Leonardo DiKaprio, nominovan za Oskara u kategoriji najboljeg glumca u filmu „Vuk sa Vol Strita“, ima isti ukus kao reditelj Martin Skorseze i spreman je da na ekranu da uradi „sve što on hoće“, prenose danas američki mediji. 
Na tradicionalnom ručku nominovanih za Oskar u Beverli Hilsu, u Los Anđelesu, DiKaprio je rekao da mu je Skorseze omiljeni režiser, dodajući da u njihovom poslednjem filmskom ostvarenju ima „mnogo prezira“ prema onome što se događa u društvu. 
-Želeli smo da to bude film pun poleta i da pokažemo upravo mračni deo naše kulture. To je bila reakcija na dešavanja 2008. Godine – tokom finansijske krize, rekao je poznati glumac. 
Film „Vuk sa Vol Strita“ nominovan je u pet kategorija za Oskara, među kojima za najbolji film, najbolju režiju i najboljeg glumca. Martin Skorseze „nikada nije bio reditelj koji publici nameće posledice radnje koje opisuje na ekranu. On ne sudi svojim likovima, već ih prikazuje onakvim kakvi jesu… Zbog toga njegovi filmovi ne mogu da zastare“, ocenio je DiKaprio i dodao da je Skorseze jedan od prvih reditelja koji ga je inspirisao dok je bio mlad. 
-Mislim da imamo takav odnos jer imamo iste ukuse. Uradio bih na ekranu sve što kaže – rekao je DiKaprio, kome je to peti film u Skorsezeovoj režiji. 
Igrao je u filmovima „Bande Njujorka“ (2002), „Avijatičar“ (2004), „Dvostruka igra“ (2006) i „Zatvoreno ostrvo“ (2010). I Džona Hil, koji je nominovan za najbolju mušku sporednu ulogu u istom filmu, rekao je da mu je Skorseze omiljeni reditelj. Martin Lučano Skorseze, rođen 1942. godine, američki je reditelj italijanskog porekla. To poreklo se osetilo kroz njegove filmove, jer su često bili vezani za teme o Amerikancima u Italiji. 
Skorseze je poznat po filmovima o mafiji. Osvojio je Oskara za najboljeg reditelja za film „Dvostruka igra“ 2007. godine. Film je takođe dobio Oskara za najbolji film, najbolju monatžu i najbolje adaptirani scenario. To je prvi Skorsezeov Oskar, iako je bio nominovan šest puta. 

Povezana vest:  Lindsi Lohan u kućnom pritvoru