George Clooney

Džorž Kluni: Postajem prestar za glumu

Holivudski glumac Džordž Kluni rekao je tokom londonske premijere filma „The Monuments Men“ koji je on producirao, režirao i bio jedan od scenarista. Istakao je kako se priprema za vreme kada će sve teže dolaziti do uloga.
-Mislim da to morate uraditi kada starite. Morate imati neku pozadinsku poziciju na koju ćete se povući kada ljudima bude muka da vas gledaju ispred kamere. Režiranje je nešto čime se bavim godinama i u čemu uživam – rekao je.
U filmu „The Monuments Men“ Kluni je glumio sa Matom Dejmonom, Bilom Marejem, Džonom Gudmanom, Žeanom Dujardinom, Bobom Balabanom, Hughom Boneviljeom i Kejt Blanšet. Ovo je Kluniju šesti film u kojem se pored, glumačke uloge, pojavio i kao režiser.
Film govori o starijoj grupi umetničkih kustosa, istoričara i arhitekata koji rizikuju svoje živote krajem Drugog svetskog rata kako bi vratili milione skulptura i slika koje su ukrali nacisti.
-Najstariji ima 66 godina. Svi imaju ugodne živote i dobru karijeru, bili su velike face u umetničkom svetu i dali su to sve kako bi rizikovali i spasili umetnost. Mislim da je to lepo i neverovatno – rekao je Dejmon.
Među milionima ukradenih dela nalaze se radovi Mikelanđela, Leonarda da Vinčija, Rembranta, Vana Ejka, Vermera, Picasa i drugih. Njihova dela i danas se pronalaze širom sveta.

Povezana vest:  Projekat debitantskog filma Radivoja Raše Bukvića i na koprodukcionom marketu u Rumuniji