Martin Scorsese

Skorseze u septembru snima film na Tajvanu

Američki reditelj Martin Skorseze u septembru snima novi film „Tišina“ (Silence) na Tajvanu, prenose danas američki mediji. Skorseze želi da ostvari stari projekat snimanja filma „Tišina“ adaptacije romana japanskog pisca Šusakua Endoa. Posle putovanja u Japan krajem januara na premijeru svog poslednjeg filma „Vuk sa Vol Strita“, Skorseze i glumac Leonardo DiKaprio posetili su Tajvan u cilju pripremanja terena za snimanje filma. 
Skorseze od 1991. godine želi da snimi priču o dva portugalska jezuitska sveštenika koji su krišom otišli u Japan u 17. veku kako bi pomogli tamošnjim progonjenim hrišćanima. Ta nekomercijalna priča nije bila u skladu s holivudskim standardima zbog čega je reditelj skoro 25 godina tražio rešenje za finansiranje projekta. 
Poslednji Skorsezeov film „Vuk sa Vol Strita“ nominovan je u pet kategorija za Oskara među kojima za najbolji film, najbolju režiju I najboljeg glumca. Martin Lučano Skorseze, rođen 1942. godine, američki je reditelj italijanskog poreklo što se i osetilo kroz njegove filmove, jer su često bili vezani za teme o Amerikancima u Italiji. 
Skorseze je poznat po filmovima o mafiji. Osvojio je Oskara za najboljeg reditelja za film „Dvostruka igra“ 2007. godine. Film je takođe dobio Oskara za najbolji film, najbolju montažu i najbolje adaptirani scenario. To je prvi Skorsezeov Oskar, iako je bio nominovan šest puta. 

Povezana vest:  Stigao prvi trejler za film „Kingsman: Zlatni krug“