Specijalna projekcija filma „Mlad mesec“

twilight 2 1Svuda u svetu premijere filma „Mlad mesec“, iz franšize Sumrak sage, praćene su s velikim uzbuđenjem i nesputanim izlivima emocija. Upravo tako nešto doživeli su i članovi foruma Twilight Srbija, za koje su administracija foruma i distributerska kuća Tuck organizovali specijalnu projekciju, održanu 28. novembra u Dvorani Doma sindikata.
Kao i za prvi film iz ove franšize, film „Sumrak“, distributerska kuća Tuck je izašla u susret molbi administracije foruma Twilight Srbija i odlučila da u pretpremijernom terminu organizuje jednu posebnu projekciju filma „Mlad mesec“, kojoj su mogli da prisustvuju samo članovi ovog foruma. Pripreme za projekciju su trajale nešto više od mesec dana, u svakodnevnoj koordinaciji administracije foruma i distributerske kuće Tuck, te odličan rezultat ove akcije nije izostao. Prema podacima o broju prodatih karata, projekciji je prisustvovalo 927 članova foruma Twilight Srbija, što, sa stanovišta uobičajenih forumskih okupljanja, može predstavljati svojevrstan rekord. 
Obzirom da je forum Twilight Srbija i ranije organizovao forumska okupljanja različitim povodom, iskustvo je došlo do izražaja, te je sve prošlo u savršenom redu, počev od evidentiranja članova na biletarnici, pa do ulaska u bioskopsku salu. Članovi foruma su i ovaj put, kao i ranije, pokazali izuzetnu savesnost i odazvali se u velikom broju, koristeći ovu priliku da se ponovo druže sa ostalim članovima, od kojih su mnogi doputovali iz drugih gradova.
Atmosfera u bioskopskoj sali bila je na nivou svetskih premijera! Počev od prve scene, kada se na bioskopskom platnu pojavila slika meseca i salom prolomio pljesak i vrisak oduševljenja, ova projekcija „Mladog meseca“ bila je ispraćena iskrenim i, na momente, nekontrolisanim reakcijama publike. Kraj filma je, ponovo, ispraćen pljeskom i salvom oduševljenja, a druženje članova foruma Twilight Srbija nastavilo se do kasnih, večernjih sati.
guzva na biletarniciZa razliku od filma „Sumrak“, u snimanje filma „Mlad mesec“ ušlo se sa očiglednom ambicijom da se napravi izuzetan filmski hit, u čemu se i uspelo, sudeći po broju prodatih karata u svetu, ali i kod nas. Sredstva uložena u snimanje „Mladog meseca“, koja su daleko veća od onih uloženih u snimanje prvog filma iz ove franšize, dala su svoj očekivani rezultat.
Iako je vest da je režija prepuštena Krisu Vajcu bila praćena strepnjom da će, kao u slučaju filma „Zlatni kompas“, takva odluka imati za posledicu dosta odstupanja od knjige po kojoj je snimljen film, to se, srećom, nije ostvarilo. Radnja filma je, gotovo u svemu, ispratila radnju romana. Želje fanova za pojedinim delovima iz romana ostaće neuslišene, ali su u „Mladom mesecu“, za razliku od filma „Sumrak“, prikazane sve najatraktivnije scene, s posebnim naglaskom na ulogu vukova i Voltura u ovom delu Sumrak sage. Time je Kris Vajc ne samo ispunio želje većine fanova u svetu, već i ostavio teško nasleđe Dejvidu Slejdu, koji režira naredni film iz ove franšize, film „Pomračenje“. Kostimografija je ne samo bolja, u odnosu na „Sumrak“, već i dosta drugačija, jer su neki od glavnih likova iz svakodnevne, srednjoškolske gardorobe, koju su nosili u prvom filmu, najednom uskočili u firmiranu garderobu. Scenografija je, takođe, odlično urađena, premda se stiče utisak da naglasak režisera nije bio na ovim elementima. Naglasak u filmu „Mlad mesec“ stavljen je na glavne likove, čiji su glumci u međuvremenu postali svetske zvezde, i na akcione scene, u kojima su prikazani odlični specijalni efekti. Upravo stavljanjem naglaska na akcione scene, film „Mlad mesec“ se oslobodio etikete „ženskog filma“, koja je pratila prikazivanje filma „Sumrak“. Jedan od nesumnjivih pokazatelja je i daleko veći broj predstavnika jačeg pola na ovoj projekciji, u odnosu na projekciju filma „Sumrak“ kojoj su prisustvovali članovi foruma Twilight Srbija početkom ove godine.
okupljanje ispred biletarniceSve u svemu, film „Mlad mesec“, čije redovno prikazivanje u domaćim bioskopima počinje od 3. decembra, predstavlja jedan od onih filmova koji se gledaju nekoliko puta. Holivudska mašina radi punom parom, snimanje trećeg filma „Pomračenje“ je završeno, a vrlo je verovatno da će uspeh prva dva filma iz Sumrak sage i očekivani uspeh trećeg, čija je svetska premijera najavljena za jun naredne godine, rezultirati donošenjem odluke o snimanju i četvrtog filma ovog serijala. 
Premda, u vreme kada je prikazan prvi film, knjige i filmovi iz Sumrak sage, koja je danas svojevrstan svetski fenomen pop kulture, nisu bili toliko popularni kod nas, distributerska kuća Tuck je imala profesionalnog sluha da na vreme otkupi prava na prikazivanje ove franšize, tako da ćemo imati zadovoljstvo da i naredne godine uživamo u nastavku ove filmske sage.
Na kraju, ali ne manje važno, ova specijalna projekcija filma „Mlad mesec“ iskorišćena je i u humanitarne svrhe. Na inicijativu administracije foruma, bez dileme prihvaćenu od strane distributerske kuće Tuck, forum Twilight Srbija i Tuck su, povodom ove projekcije, organizovali prikupljanje zimske garderobe za potrebe Svratišta za decu ulice. Odziv članova foruma je bio izuzetan, a sama akcija je, po oceni organizatora, bila jedna od najuspešnijih, na veliko zadovoljstvo organizatora i učesnika.
Organizovanjem ove, specijalne projekcije filma „Mlad mesec“ i humanitarne akcije, forum Twilight Srbija je, ponovo, pokazao da druženje putem interneta ne mora da predstavlja način otuđenja, već, naprotiv, povod za druženje i odgovorno ponašanje, dok je distributerska kuća Tuck pokazala da, kao i uvek do sada, ima dovoljno sluha i spremnosti da izađe u susret željama svojih gledalaca.

Povezana vest:  Znate li misteriju iza broja 47? Postoji teorija da se ovaj broj pojavljuje češće nego ostali!