HER-FP-0882Ljubavna drama „Ona“ od 20. marta u bioskopima
 
Film „Ona“ (Her), neobična ljubavna drama reditelja Spajka Džonsa, biće na repertoaru srpskih bioskopa od 20. marta, najavio je distributer „Tak vižn“.
Mladi usamljeni pisac Teodor (igra ga Hoakin Feniks) donosi u kuću savremeni operativni sistem, sa kojim ima mogućnost da razgovara. Veštačka inteligencija, u ovom slučaju nazvana Samanta, od početka je topla i saosećajna.
Glas za operativni sistem dala je slavna glumica Skarlet Johanson.
-Zamišljen je kao sistem sa intuicijom, koji te sluša, razume i poznaje. Od Teodorovog asistenta, Samanta će postati pouzdani prijatelj, a od prijatelja nešto mnogo, mnogo više – izjavio je reditelj.
Ovaj film sa nekonvencionalnim pogledom na prirodu ljubavi dobio je nagradu Zlatni globus i Oskara za najbolji originalni scenario.
Kod nas je premijerno prikazan na nedavnom Festu.
Priča se dešava u bliskoj budućnosti. Teodor živi od pisanja dirljivih i ličnih pisama za druge. Posle sloma dugogodišnje ljubavne veze počinje da se interesuje za napredni sistem, koji garantuje privatnost svakog pojedinca.
On sa zadovoljstvom upoznaje „Samantu“, privlačan ženski glas iza kojeg kao da postoji prava ličnost – pronicljiva, osetljiva i neverovatno zabavna. Kako njihove potrebe i želje počinju da rastu, njihovo prijateljstvo prerasta u ljubavni odnos.
Povezana vest:  BENEDIKT KAMBERBAČ U FILMU "DOKTOR STREJNDŽ" PREMIJERNO 2. NOVEMBRA U ODABRANIM BIOSKOPIMA