IRON MAN 2_3Iron man 2 premijerno 28. aprila u Koloseju
Nastavak filma Iron man, sa Robertom Daunijem Džuniorom (Robert Downey Jr) u glavnoj ulozi, srpsku premijeru imaće 28. aprila u beogradskom bioskopu Kolosej, a već sledećeg dana, 29. aprila film kreće u redovnu distribuciju i moćićete da ga pogledate u bioskopima: Kolosej, Ster Cinemas i Roda.
Paramaunt Pikčers i Marvel Enterteinment predstavljaju željno iščekivani nastavak blokbaster filma zasnovanog na legendarnom Marvelovom superheroju – “Iron Man”, u kome su se ponovo udružili reditelj Džon Favro i nominovani za Oskara, Robert Dauni Džunior.
Sad kada je svet svestan da je pronalazač milijarder u stvari Iron Man, Toni će pokušati da iskoristi povlastice odela Iron Mana tako što će obnoviti ekstravagantni Stark Ekspo njegovog pokojnog oca, izložbu za humanitarne inovacije inspirisane tehnologijom. Dok američka vlada insistira da Toni preda revolucionarno oružje vojsci, Ivan Vanko (Miki Rurk), misteriozna figura iz prošlosti porodice Stark, planira da uništi Tonija otkrivajući sopstveno oružje razorne moći koje je zasnovano na Starkovoj tehnologiji.
Opterećen problemima na svim poljima dok se u isto vreme suočava i s ličnim demonima, Toniju ne preostaje ništa drugo osim da pozove svoje saveznike – stare i nove – da mu pomognu da se suoči s udruženim silama koje prete da unište njega i čitavo čovečanstvo.
iron_men_2U drugom nastavku Iron Mana, Dauniju će se priključiti ekipa vrhunskih glumaca uključujući Gvinet Paltrou, Dona Čidla, Skarlet Johanson, Sema Rokvela, Mikija Rurka i Semjuela L. Džeksona.
Drugačiji super heroj

Alter ego Iron Mana, Toni Stark, preko noći je postao filmska senzacija kada je za prvi vikend zaradio 98.6 miliona dolara! Fanovi i kritičari svih uzrasta, na prvi pogled su se zaljubili u ovog crveno-zlatnog heroja. Film je dobio mnogo nagrada i priznanja, uključujući i dve nominacije za Oskara i od tada je „Iron Man“ postao deo pop kulture.
-Verujemo da su naše priče i likovi toliko snažni da možemo da rizikujemo – kaže Kevin Fejž, predsednik Marvel studija i producent nastavka filma „Iron Man“.
-Rizik je bio staviti milijardera plejboja u olovno odelo u kome će leteti i spašavati svet. To nije bila tipična priča u 1962. a nije ni danas. To su bili faktori iznad kojih smo znali da moramo da se izdignemo i ne možemo biti ponosniji na odjek kakav smo dobili od fanova na lik Iron Mena i na ceo film – dodajo je Fejž.
IRON MAN 2_2-Želeo sam da stvorim malo drugačijeg super heroja – objašnjava producent Sten Li. „Lik Tonija Starka je toliko glamurozan, toliko uspešan, toliko muževan, ali ipak ima i nežnu stranu. Kad smo počeli da izdajemo Iron Man strip, počeli smo da dobijamo pisma od ženskih fanova više nego ikada ranije.“
-Najlepši kompliment koji smo dobili od ljudi kada se film pojavio u bioskopima bio je sledeći: ’Obično ne volim filmove zasnovane na stripovima, ali mi se mnogo dopao Iron Man kaže Fejž. To je veliki kompliment za Roberta Dauni Džuniora i reditelja Džona Favroa koji su uspeli da stvore lika koji je postao ikona od samog početka filma.“
-Jedan od naših najvećih ciljeva u osmišljavanju priče i likova bio nam je da se postaramo da sve bude u istom tonu koji smo uspostavili u prvom delu – kaže koproducent Džeremi Lečam.
Scarlett Johansson stars as Black Widow-Pisanje scenarija za nastavak filma bilo je jedinstveno jer je počelo pre nego što je angažovan scenarista – objašnjava Favro i nastavlja: – Robert Dauni, Kevin Fejž, Džeremi Lečam i ja seli smo i počeli da diskutujemo o stvarima koje nas interesuju, kako želimo da se likovi razvijaju, odakle bi priča trebalo da se nastavi i onda smo to sve rasporedili u scene i smislili scenografiju. Tek kada dođete do tog stadijuma, pisanje scenarija može da počne.
-Nakon što smo razmotrili mnoge različite pristupe priči, odlučili smo da ona započne šest meseci posle Tonijeve ozloglašene konferencije za štampu – objašnjava Favro i dodaje: – U tom vremenskom periodu, Toni je bio stalni predmet priče u medijima i razmatrao je šta da uradi sa Stark industrijom jer više ne proizvodi oružje. Ako je bio najpoznatiji čovek u Americi posle prvog filma, definitivno će najpoznatiji čovek na svetu u nastavku filma.
Povezana vest:  Zaza Gabor u komi, bori se za život