star_trekAukcija zbirke tvorca Zvezdanih staza

Zbirka tvorca naučnofantastične serije „Zvezdane staze“ Džina Rodenberija (Gene Roddenberry), koju čine njegove lične stvari i suveniri sa snimanja, na leto će biti ponuđena na aukciji.

Scenski kostimi, scenarija sa beleškama i Rodenberijeva kartica za ulazak u studio neki su od predmeta koji će 27. juna u Las Vegasu biti ponuđeni na licitaciji kuće Džulijen’s okšens (Julien’s Auctions).

Povezana vest:  Ekipa filma "Vlažnost" o snimanju, kritici, publici

Zarada od prodaje namenjena je Rodenberijevoj fondaciji koja pomaže deci i koja ima projekte u oblasti obrazovanja i ekologije.

Glumac Vilijam Šatner (William Shatner), koji je u seriji tumačio kapetana Kirka, na istoj aukciji će ponuditi svoj motor marke „harli-dejvidson“ (Harley-Davidson), potvrdu o nominaciji za Zlatni globus i plaketu koju je dobio 1983. kada je otkrivena njegova zvezda na holivudskom Bulevaru slavnih.

Povezana vest:  Harison Ford: Radovao bi me povratak Indijana Džonsa

 

Šatner će pokloniti deo zarade holivudskoj organizaciji koja pomaže hendikepiranoj deci.

Rodenberijeva kolekcija je od velikog značaja za obožavaoce „Zvezdanih staza“, rekao je Šatner dodajući da je serija decenijama popularna zahvaljujući svojim optimističkim temama.

-Serija sugeriše da će čovečanstvo opstati i narednih 300 godina. Ne samo da ćemo i dalje biti tu, nego da ćemo se razvijati i naseljavati zvezde – naveo je 79-godišnji glumac.