Fire in The Blood slika iz filmaVrelo! na 61. Kratkom metru
 
Program VRELO! se proteklih godina profilisao kao jedan od najzanimljivijih pratećih programa na festivalu. Nakon uzbudljivih angažovanih dokumentaraca publika je sa autorima i ekspertima iz raznih oblasti žučno diskutovala i polemisala o vrućim temama naše svakodnevice.
Razgovarali smo otvoreno o nasilju u porodici, incest traumama najmlađih, pravu na dostojanstvenu starost u Srbiji. Otkrivali smo kako izgleda studentski bunt u 21. veku, pričali smo o maloletničkoj trudnoći i kontracepciji, pokušali smo da otkrijemo koliko umetnost može biti lekovita…
Na ovogodišnjem festivalu otvorićemo sve prisutniju temu dužničkog ropstva građana prema bankama u svetlu ekonomske krize. Iz susedstva nam stiže film koji je mogao biti snimljen i u Srbiji.
U BRAKU SA ŠVICARCEM govori o paklenom krugu bez izlaska u koji su upali građani koji su podigli kredite u švajcarskim francima i prvoj tragičnoj žrtvi koju je taj brak u Hrvatskoj doneo. Nakon projekcije želimo da sa autorom filma podelimo iskustva naših građana koji su dospeli u sličnu situaciju.
Ako ste kojim slučajem vi ili neko vama blizak bili bolesni sigurno ste se susreli sa pojmom farmako-medicinske mafije: lekovima koji ne deluju, lekovima koji postoje ali se ne koriste jer biznis diktira drugačije, lekovima koji su dostupni jednima a nedostupni drugima.
Uz još tragičniju priču o sveprisutnijoj trgovini ljudskim organima u najsiromašnijim zemljama sveta, program VRELO! će ove godine tim povodom predstaviti dva izuzetna, angažovana dokumentarca: američki VATRA U KRVI Dilana Moana Greja, i kanadski PRIČE O TRGOVINI ORGANIMA Rika Estera Bjenstoka.
Filmovi ovog programa su na 61. Kratkom metru od 18h 3., 4. i 5. aprila u sali Amerikana u Domu omladine Beograda.
Povezana vest:  Džoni Dep u ulozi mađioničara