frozen-1„Zaleđeno kraljevstvo“ dobija nastavak

Diznijev mjuzikl „Zaleđeno kraljevstvo“ (Frozen), koji je ovog vikenda prešao prag od milijardu dolara zarade na bioskopskim blagajnama i tako postao najisplativiji crtani film u istoriji animacije, uskoro bi trebalo da dobije nastavak.
Zasnovan na Andersenovoj bajci „Snežna kraljica“, raspevani blokbaster, koji će ujedno biti adaptiran i za pozorište, na Brodveju, ponovo će se vratiti na veliko platno, moguće u više od jedne nove epizode.
-Trenutno razgovaramo o tome kako da proširimo priču za neke naredne nastavke. Planiramo da razvijemo novi projekat, ali još ne znamo kakav će mu biti sadržaj. Treba da radimo i na muzičkoj adaptaciji, a to zahteva vreme – rekao je za Holivud riporter Piter Del Veko, producent ove snežne avanture.
„Zaleđeno kraljevstvo“, po njemu, duguje svoj ogroman uspeh pre svega Džonu Laseteru, kreativnom direktoru studija za animaciju Piksar i Volt Dizni, i novim tehnikama animacije koje su omogućile da lica junaka filma budu izražajnija i da prenose emocije bez potpore dijaloga.
-A to dopire do dece koliko i do odraslih – zaključio je on, dodavši da se u tome krije čarobna formula uspeha današnjih crtaća.

Povezana vest:  Tri nagrade za sportske filmove na Zlatiboru