Curved UHD TV

Samsung predstavlja prvi zakrivljeni UHD televizor na našem tržištu

Kompanija Samsung predstaviće sledeće nedelje premijerno na Adriatic forumu svoj zakrivljeni UHD televizor, kao i najnoviju liniju audio video proizvoda za 2014. godinu koji će na srpskom tržištu biti u prodaji od kraja aprila.
Novi portfolio Samsungovih audio i video uređaja, koji će biti dostupni u Srbiji, obuhvata zakrivljene Ultra HD i Full HD TV prijemnike, oznaka HU8500 i H8000, kao i seriju Full HD LED TV uređaja, audio sisteme i Blu-Ray plejere.
Samsungovi zakrivljeni televizori imaju prošireni ekran i bioskopski odnos prikaza slike. Ovi televizori znatno unapređuju iskustvo gledanja, zahvaljujući široj i dubljoj slici od „ravnih“ TV uređaja ekvivalentne dijagonale. Sa rezolucijom četiri puta većom od Full HD-a, zakrivljeni UHD televizor pruža vrhunski, kristalno čist kvalitet slike nezavisno od izvora emitovanja, zahvaljujući UHD Upscaling funkciji. Samsungova tehnologija konvertuje Full HD, HD i lošije rezolucije signala u gotov UHD kvalitet što dovodi do jasnih detalja 4k rezolucije.
Novi zakrivljeni Ultra HD televizori izdvajaju se iz mnoštva mnogim naprednim tehnologijama. Ove tehnologije donose jasnije slike, izuzetno veran prikaz boja i veći kontrast. Takođe, zakrivljeni televizori imaju mogućnost softverske i hardverske nadogradnje uz pomoć dodatka – Evolution Kit, a dolaze sa novom generacijom inteligentnih daljinskih upravljača, koji omogućavaju upravljanje pomoću pokreta.

Povezana vest:  HONOR u saradnji s AIGC umetnicima prikazao kakvi bi pametni telefoni mogli biti u budućnosti