unifi 2

SBB predstavio bežičnu internet mrežu UNIFI

Kompanija SBB predstavila je danas UNIFI mrežu, koja omogućava besplatno korišćenje bežičnog (Wi-Fi) interneta, na koju se korisnici mogu automatski povezati na više od 500 lokacija u Beogradu i drugim gradovima Srbije. 
Tokom jula i avgusta UNIFI mrežu će moći da koriste svi građani, dok će promotivni period za korisnike ŠB i Total televizije trajati do kraja godine. 
Za početak, UNIFI mreža će biti postavljena na Adi Ciganliji, Kalemegdanu, Beogradskoj Areni, Zoološkom vrtu, šetalištu u Vrnjačkoj Banji i centralnom trgu u Zrenjaninu, gde će građani moći da koriste besplatan interenet putem laptopa, tablet računara ili mobilnih telfona. 
Medandžer za razvoj proizvoda u kompaniji SBB Nikola Perić objasnio je da se logovanje na mrežu izvršava samo jednom i svaki put kada se korisnik nađe u dometu UNIFI mreže, njegov računar ili mobilni telefon se automatski konektuje na Internet.  Perić je najavio da SBB planira da svoju UNIFI mrežu širi i u regionu, a već sada je dostupna u Makedoniji preko SBB-ovog partnera SunWireless.

Povezana vest:  Evgenije Kasperski na trećem godišnjem skupu posvećenom sajber sigurnosti „Billington”

unifi 1