202e Hero 01Novi Lenovo uređaji se transformišu se kako bi se uklopili u sale za sastanke, igraonice i druge prostore

Lenovo je u okviru IFA 2014 Sajma potrošačke elektronike u Berlinu, najavio portfolio poslovnih i potrošačkih uređaja koji pružaju prilagođena rešenja za najčešće potrebe poslovnih korisnika , što će na neočekivane načine oduševiti i privant ekroisnike. Linija započinje sa novim ThinkPad Helix uređajem, kompletnim 2 u 1 Ultrabook račuanrom koji karakteriše tanak i lagan dizajn. Ovaj uređaj višerežimsko računarstvo postavlja na viši nivo sa najnovijim hardverom. Lenovo je takođe predstavilo dva nova AIO tabletop računara: 19.5-inčni HORIZON 2s, najtanji tabletop računar od Lenova sa vrhunskim funkcijama, i 21.5-inčni HORIZON 2e, najpovoljniji tabletop računar od Lenova. Osim toga, Lenovo je najavilo i ThinkCentre Tiny-in-One 23, novi način za firme da naprave bezbedno AIO desktop rešenje, kao i tanji i lakši FLEX 2 Pro, ultra elegantan, dvorežimski laptop za privatne korisnike.

Nenadmašan poslovni 2 u 1 Ultrabook
Kako bi se zadovoljile potrebe poslovnih korisnika koji žele da imaju tablet kada su u pokretu i laptop za dodatni nivo produktivnosti, Lenovo im omogućava najbolje od oba sveta sa ThinkPad Helix uređajem. On je sada tanji i lakši, i potpuno funkcionalan. ThinkPad Helix je težak 800g, 12% lakši i dimenzija 0.38 inča, 15% tanji od prethodnog.

Novi ThinkPad Helix postavlja još viši standard za poslovne 2 u 1 Ultrabook uređaje sa svojim vrhunskim hardverskim i softverskim tehnologijama za neprevaziđenu fleksibilnost, produktivnost i konekciju. Ovaj Ultrabook visokih performansi ima još više snage zahvaljujući novom Intel® Core™ M procesoru, pružajući još bolje performanse od prethodne generacije. Izgrađeno poverenje u trajnost Think brendiranih proizvoda, ThinkPad Helix nadograđuje odličnim izgledom zahvaljujući svojoj elegantnoj i vrhunskoj završnoj obradi. Napravljen od prijanjajućeg sloja nalik na aluminijum, profesionalni izgled zadovoljiće potrebe svake firme. ThinkPad Helix se takođe ističe zapanjujućom energetskom efikasnosnošću i trajanjem baterije u poređenju sa prethodnom serijom.

ThinkPad Helix je zadržao pet režima na koje se korisnici oslanjaju kako bi ostali produktivi – Tablet, Stand, Tent, Laptop i Desktop. Višenamenski i odvojivi ThinkPad Helix omogućava korisnicima da udobno rade kucajući na njegovoj legendarnoj ThinkPad tastaturi ili da hvataju beleške i skiciraju njegovom digitalnom olovkom. Kako bi se prebacili sa laptopa na tablet treba jednostavno da skinu tastaturu. Kako bi Helix postavili u Tent ili Stand režim, potrebno je skinuti i obrnuti 11.6-inčni ekran za 180° i ponovo vratiti na osnovu.

ThinkPad Helix uključuje Windows 8.1 Pro operativni sistem i komplet add-on sigurnosnih opcija, uključujući biometrički čitač otisaka prsta, čitač smart kartica visokog nivoa i tri faktora potvrde identiteta. 2 u 1 takođe dolazi sa preinstaliranim softverskim ponudama kao što su Lenovo Settings, Lenovo Companion 2.0, Lenovo Reach i Lenovo SHAREit kako bi održavali digitalni sadržaj korisnika organizovan u okviru različitih uređaja i fajlova. Lenovo Settings pruža korisnicima mogućnost da kontrolišu i poboljšaju performanse svog uređaja i lako kontrolišu funkcije sistema, automatski i predvidivo. Lenovo Companion 2.0 ponaša se kao glavna centrala kako bi korisnici mogli lako da pristupe i razumeju najbolje funkcije njihovog sistema, kontrolišu sigurnost sistema, vide dostupna ažuriranja za drajvere, kupuju prilagođene dodatke i provere status garancije. Lenovo Reach je klaud usluga skladištenja kako bi korisnici mogli da sačuvaju i pristupe fajlovima sa više uređaja. Lenovo SHAREit lako prenosi digitalni sadržaj na bilo koji pametni telefon, računar i tablet.

Povezana vest:  Huawei magični karavan stigao u Beograd

Korisnici mogu da biraju između ThinkPad Helix-a sa Ultrabook tastatrurom, ili ThinkPad Helix-a sa Ultrabook Pro tastaturom sa još većom snagom i trajanjem baterije. ThinkPad Helix je opremljen sa Gorila® Glass ekranom i velikim FHD ekranom, i može biti umrežen sa opcionalnom ThinkPad digitalnom olovkom za dodatnu fleksibilnost i upotrebljivost.

HORIZON 2s i 2e pruža porodicama više opcija tabletop računara
Lenovo HORIZON tabletop računari nastavljaju da redefinišu iskustvo tabletop računarstva za porodice. Sada dolaze kao još tanji i lakši modeli, i cenovno pristupačniji, kao HORIZON 2s i 2e.

HORIZON 2s je „slim“ model koji sažima koncept tankog i laganog tabletop računara debljine samo 0.59 inča i težine nešto više od dva kilograma. Ova mašina ima neverovatnih 4.5 kilograma manje od originalnog HORIZON 2, što je čini lakšom za nošenje iz prostorije u prostoriju u okviru kuće ili čak i izvan kuće. Dizajniran za dvostruki rad i kolaborativni interpersonalni uređaj za igru, novi HORIZON tabletop računar pruža iste Stand i Flat režime kao i prethodni modeli. Korisnici mogu uživati u radu u Windows okruženju kada stoji uspravno kao AIO, zatim ga mogu položiti ravno kako bi igrali igrice u Lenovo Aura interfejsu.

Oba modela imaju napredni Lenovo Aura multikorisnički interfejs koji omogućava da dvoje ili više ljudi pristupi svojim individualnim fotografijama, video snimcima i muzici u okviru istog ekrana. Aura sada radi još bolje na Android uređajima. Korisnici mogu da umreže do četiri Android uređaja istovremeno za brz pristup medijima sa njihovih pametnih telefona, tableta ili drugih uređaja direktno na FHD ekranu računara. Kada je vreme da se radi, opcionalni vrhunski aluminijumski stand dodatak služi kao stanica za napajanje sa HORIZON 2s smeštenim na udobnu visinu za dugoročnu upotrebu u Stand režimu.

Povezana vest:  Ericsson predstavio program 5G za Evropu

Za one sa manjim budžetom, novi HORIZON 2e dolazi sa 21.5-inčnim FHD ekranom po ceni od samo 749 dolara. HORIZON 2s i 2e dolaze sa četvrtom generacijom Intel® Core™ procesora i sa originalnim Windows 8.1, zajedno sa near field communications (opcionalno na 2e) za besprekorno iskustvo deljenja digitalnog sadržaja i Bluetooth 4.0 za brzo umrežavanje uređaja. Oba modela imaju integrisane Dolby® Home Theater® stereo zvučnike za profesionalnu multimedijalnu kontrolu zvuka i opcionalne gejming dodatke, uključujući džojstik, e-Dice i striker. Integrisana baterija pruža do 2.5 sata strimovanja u visokoj rezoluciji preko bežične konekcije na 2s i tri sata na 2e, pružajući korisnicima dovoljno energije za gledanje njihovog omiljenog filma po drugi put bez muke sa priključivanjem. Takođe, oba modela dolaze sa više od 40 preinstaliranih multikorisničkih gejmig i obrazovnih aplikacija.

ThinkCentre Tiny-in-One 23: Prvi modularni All-in-One desktop računar na svetu za firme
Novi Lenovo ThinkCentre Tiny-in-One (TIO) 23 modularni AIO pruža firmama fleksibilnost da „kombinuju“ iskustvo 23-inčnog AIO sa svim aktuelnim ThinkCentre Tiny računarima (prodaju se zasebno), omogućavajući odvojene cikluse osvežavanja tradicionalnog tower setup-a dok nudi uštedu prostora i izuzetno sposobnost upravljanja kablovima all-in-one računara.

Dizajniran specijalno za IT menadžere, TIO pruža izuzetno poslovno AIO iskustvo sa sjajnim 23-inčnim FHD ekranom, sa USB 3.0 audio portovima sa prednje strane, opcionalnim ODD ergonomski stalak koji omogućava podešavanja nagiba i visine. Za razliku od mnogih tradicionalnih AIO računara, TIO 23 je omogućen od strane odvojivog ThinkCentre Tiny računara koji se neprimetno zaključava na pozadini monitora za nekoliko sekundi putem jednostavnog procesa podešavanja bez alata. Ova jedinstvena hibridna konfiguracija ne samo da pruža korisnicima čisto iskustvo desk računarstva bez zamršenih kablova, ali takođe omogućava korisnicima da konfigurišu svoj 23-inčni AIO sa mnoštvom različitih čipova i procesorima u skladu sa njihovim potrebama, birajući različite ThinkCentre Tiny računarske proizvode. Što se tiče nadogradnje ili održavanja sistema, korisnici mogu jednostavno da izvuku stari Tiny računar iz TIO-a, postave novi i nastave sa radom za manje od dva minuta.

Korisnici u preduzetništvu, obrazovanju i vladi će posebno uživati u dodatnim ease-of-deployment funkcijama kako što je Lenovo adapter za napajanje koji istovremeno napaja monitor i Tiny računar. S obzirom da je compatibilan sa VESA-om, korisnici takođe imaju fleksibilnost da rasporede sistem na vise postolja, stalaka i nosača kompatibilnih sa VESA-om. TIO nudi unapređenu fizičku sigurnost za Tiny računar sa naprednim mehanizmom za zaključavanje koji osigurava Tiny i TIO opcionalni ODD modul unutar sistema kada je Kensington lančana brava prikačena.

Povezana vest:  Nedostatak mobilnog telefona izaziva napetost

FLEX 2 Pro prevazilazi Dual Mode konkurenciju u visokom stilu
Kako bi odgovorili na potrebe potrošača za još tanjim i lakšim dual mode laptopom, Lenovo je napravio FLEX 2 Pro. Debljine manje od jednog inča i težak oko 2.5kg, FLEX 2 Pro konvertibilini laptop je poboljšanje u odnosu na tanak i lagan dizajn svog prethodnika. U stvari, to je najtanji i 15-inčni potrošački laptop od Lenova ikada. Obložen vrhunskim aluminijumskim okvirom, zglob pokretljiv za 300 stepeni pruža korisnicima mogućnost lakog prebacivanja između njegova dva režima rada: Laptop i Stalak (Stand). Sa Accu Type tastaturom sa pozadinskim osvetljenjem i tačpedom, upotreba FLEX 2 Pro u Laptop režimu čini kucanje udobnim na ovom Windows 8.1 laptopu. Kada je vreme da prilegnete, obrnite FLEX 2 Pro u Stand režim da biste uživali u aplikacijama osetljivim na dodir ili uputite video poziv uz pomoć integrisane 720p HD veb kamere i uzmite dvosmerni digitalni mikrofon.

FLEX 2 Pro ima 15.6-inčni IPS FHD ekran koji podržava multi-touch upravljanje na 10 tačaka, za još interaktivnije računarsko iskustvo. U kombinaciji sa NVIDIA® GeForce® GT840M 4GB grafikom i Dolby Home Theater stereo zvučnike, FLEX 2 Pro pruža bogato zabavno iskustvo. FLEX 2 Pro takođe se može pohvaliti all-day energijom sa baterijom koja traje do osam sati. Ovo čini FLEX 2 Pro savršenim za korisnike koji ne žele da budu vezani za kabl za napajanje kada su na putu, poslovnom sastanku ili u lokalnom kafiću.

Ispod poklopca, FLEX 2 Pro ima moćni Intel® Core™ i7 procesor četvrte generacije, 16GB DDR3L memorije, izbor do 1TB HHD, hibridno SSHD skladištenje sa integrisanom 16GB NAND flash memorijom ili do 256GB SSD skladištenje i Lenovo SHAREit softver.

Cena i dostupnost
Lenovo HORIZON 2s će biti dostupan počev od septembra po ceni od 849 dolara kod vodećih prodavaca i www.lenovo.com.
Lenovo HORIZON 2e će biti dostupan počev od septembra po ceni od 749 dolara kod vodećih prodavaca i www.lenovo.com.
ThinkPad Helix će biti dostupan počev od oktobra po ceni od 999 dolara (sa Ultrabook tastaturom) i biće dostupan širom sveta putem poslovnih partnera i www.lenovo.com.
Lenovo FLEX 2 Pro će biti dostupan počev od septembra po ceni od 699 dolara kod vodećih prodavaca i www.lenovo.com.
ThinkCentre Tiny-in-One 23 po ceni od 279 dolara biće dostupan počev od oktobra putem poslovnih partnera i www.lenovo.com.