traditionaltablet tabs8 hfront B 08 GEN A H 1405200376 1730 1190Najnovije inovacije iz Lenova – tablet i gejming personalni kompjuteri – zadovoljiće raznovrsne tehnološke potrebe potrošača

Kompanija Lenovo je na 2014 IFA Sajmu potrošačke elektronike predstavila prošireni portfolio tableta i personalnih računara koji potrošačima nude više opcija; tableti se uklapaju u mobilni stil života a sada je dostupan i izbor PC računara namenjenih gejmerima. Nova linija proizvoda počinje sa modelom TAB S8, prvim Android tabletom iz Lenova kojeg pokreće Intelov procesor. Kompanija Lenovo takođe je objavila dva nova gejming računara visokih performansi: Y70 Touch, prvi 17-inčni laptop iz Lenova sa ekranom osetljivim na dodir sa najnovijim procesorom i grafičkom tehnologijom za HD gejming, i ERAZER X310, najnoviji pristupačan desktop gejming PC iz Lenova.
TAB S8: kombinuje Android iskustvo sa Intelovim performansama

Lenovo je stvorio TAB S8 za potrošače koji su u potrazi za modernim, tankim i pristupačnim Android tabletom, čija je početna cena samo 199 dolara. Infiniti ekran modela TAB S8 veličine 8 inča i rezolucije 1900×1200 piksela ima veću oštrinu od FHD displeja, dok One Glass Solution panel osetljiv na dodir pruža kristalno jasnu sliku. Njegov ultratanak okvir neprimetno spaja ekran sa tamnim prednjim panelom, dajući modelu TAB S8 elegantan, čist izgled. Na prednjoj strani se takođe nalazi HD kamera od 1,6 megapiksela za jednostavno video-ćaskanje. Sa zadnje strane tableta nalazi se kamera od 8 megapiksela. Sočivo sa širokim otvorom blende f2.2 omogućava fotografisanje jasnih slika, čak i pri slabom osvetljenju. Fabrički instalirane aplikacije, poput SHAREit, omogućavaju jednostavno i sigurno šerovanje fajlova i fotografija.

Povezana vest:  Sony Ericsson Live with Walkman™ omogućava jedinstven društveni muzički doživljaj za smart telefone

Napravljen da korisnicima pruži maksimum iz njihovog prenosnog uređaja bez odricanja od prenosivosti, Lenovo TAB S8 predstavlja prvi osmoinčni Android tablet iz Lenova sa Intelovim procesorom. Dostupan sa Intel Atom Z3745 procesorom sa Intel® Burst Performance tehnologijom, TAB S8 dinamično kombinuje snagu procesora u zavisnosti od zadatka kako bi maksimalno produžio trajanje baterije bez ugrožavanja brzine, u tankom i laganom dizajnu. TAB S8 težak je 295 g i 8 mm tanak, skoro kao obična olovka.

Dodatne karakteristike uključuju opcionalnu brzu LTE (4G) konekciju (baziranu na Intel® XMMTM 7160) i Wi-Fi konekciju, do 7 sati trajanja baterije kako korisnici ne bi morali da se opterećuju nošenjem punjača sa sobom, kao i kompatibilnost sa 64-bitnom tehnologijom. TAB S8 dolazi sa Android 4.4 KitKat operativnim sistemom, uključuje 2GB RAM-a, 16GB interne memorije, Bluetooth 4.0 i Dolby® dvojne prednje zvučnike. Boje u kojima se može pronaći variraju od regiona, a moguće su ebonovina, kanarinac žuta, biserno bela i teget plava.

Y70 touch: ekstremne performanse za HD gejming
Lenovo Y70 Touch dolazi sa Intel® Core™ i7 procesorom četvrte generacije i moćnom NVIDIA GTX grafikom, što ga čini idealnim za intenzivno korišćenje za zabavu i HD gejming. Sa ekranom od 17 inča, Y70 Touch je laptop kompanije Lenovo sa najvećim ekranom osetljivim na dodir, koji otvara potpuno nove interaktivne mogućnosti za šerovanje video materijala, šerovanje na društvenim mrežama i igranje igrica.

Y70 pruža fantastičan audiovizuelni doživljaj, sa FHD displejom koji oživljava filmove i igrice poboljšanim bojama, jasnoćom i rezolucijom. Njegovi JBL® stereo zvučnici i sabvufer upareni sa Dolby® Advanced Audio tehnologijom pružaju fantastičan audio doživljaj koji je retko moguće pronaći na laptopu. Tastatura sa pozadinskim osvetljenjem vidljiva je i u uslovima slabe osvetljenosti, što doprinosi kompletnom vizuelnom doživljaju.

Povezana vest:  Samba plesačica u kupovini

Sa težinom manjom od 3,5 kg, Y70 Touch je tanji i lakši od većine drugih laptop računara u svojoj klasi zahvaljujući eksternom optičkom uređaju koji podržava DVD i Blu-ray. Model Y70 Touch nudi do 5 sati rada jednim punjenjem baterije kao i prilagodljive opcije memorije i skladištenja, sa do 16GB DDR3L radne memorije i 1TB SSHD ili 512GB SSD za čuvanje podataka.

Y70 touch Hero 02Z50-75: tanak i lagan, optimizovan za video-igrice

Elegantan Lenovo Z50-75 laptop nudi kompletan gejming doživljaj u pokretu, po neverovatnoj ceni.
Debljine samo 2,5 cm, ovaj laptop karakterišu AMD FX quadcore procesor, R7-M260DX 2GB grafička karta i revolucionarni grafički API koji omogućava igricama i aplikacijama da efikasnije iskoriste CPU i GPU, na taj način poboljšavajući performanse do 60 procenata. Opremljen prelepim FHD displejom veličine 15,6 inča i rezolucije 1900×1080 piksela, DDR3L radnom memorijom do 16GB, velikim kapacitetom za skladištenje podataka do 1TB HDD ili 1TB SSHD, kao i stereo zvučnicima sa tehnologijom Dolby® Home Theater™, Z50-75 korisnicima nudi fantatično iskustvo u igranju igrica.

Novi Z50-75 dolazi uz dve besplatne igrice koje kupci mogu da odaberu iz širokog spektra ponude AAA naslova poput igrica „Thief“ ili „Darksiders“, a koje mogu da preuzmu preko posebnog websajta koristeći jedinstveni kod. Ova promocija važi do 31. marta i dostupna je samo u Evropi, Bliskom istoku i Africi.

ERAZER X310: blještavi dizajn za glatko, uzbudljivo igračko iskustvo
Lenovo ERAZER X310 je najnoviji dodatak liniji pristupačnih gejming desktop računara kompanije Lenovo. Kako bi korisnicima pružio akciju, ERAZER X310 karakterišu diskretna NVIDIA® GeForce® GTX grafika, procesor sa četiri jezgra i do 2TB SSHD ili 256GB SSD skladišta velike brzine. Kombinovanje snage i brzine pruža mogućnost korisnicima da igraju najintenzivnije igrice sa lakoćom i bez zaostajanja. ERAZER X310 pojačava doživljaj igranja igrica uzbudljivim zvukom, koji ima podršku za 7.1 kanal i Dolby® poboljšanja.

Povezana vest:  Vreme je za digitalni detoks uz neki od legendarnih Nokia klasičnih telefona

Novi dizajn kućipta karakterišu prednje LED osvetljenje i futuristički profil koji oponaša glatke linije viteškog oklopa. Na prednjoj strani se nalazi one-touch poklopac priključaka za olakšan pristup i skriveni otvor za ventilaciju koji održava uređaj hladnim kada se igranje zahukta.

Ostale karaktristike uključuju do 32GB DDR3 radne memorije, četiri USB 3.0 priključka i USB priključak za punjenje koji je uvek uključen, za poboljšano povezivanje.

dnik Intel Mobile and Communication grupe i generalni menadžer Tablet Business sektora.

Cene i dostupnost:
Lenovo TAB S8 biće dostupan počev od septembra sa cenom već od 199 američkih dolara u maloprodaji i putem sajta www.lenovo.com.
Lenovo Y70 Touch biće dostupan počev od septembra sa modelima po ceni od 1.299 američkih dolara u maloprodaji i putem sajta www.lenovo.com.
Lenovo Z50-75 sa dve besplatne igrice biće dostupan počev od oktobra sa modelima po ceni od 599 evra.

Lenovo ERAZER X310 biće dostupan na odabranim tržištima početkom septembra sa modelima po ceni od 599 američkih dolara u maloprodaji i na www.lenovo.com.