SEL28135G fotografija br. 3Proširite vidike uz nove SELP28135G i SEL1635Z Sony objektive

Iz kompanije Sony stigla je nova kreativna alatka namenjena fotografima i snimateljima — prvi zoom objektiv punog okvira za α E-mount sisteme kamera. Dizajniran i projektovan po beskompromisnim standardima, objektiv EE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) nudi sveobuhvatnu i izražajnu moć svim videografima i snimateljima filmova, a takođe je i idealan partner fotoaparatima kao što su α7S punog okvira od 35mm. Zahvaljujući ovom objektivu korisnici mogu da beleže neverovatne detalje, bilo da snimaju Full HD ili 4K video sadržaj, kao i da fotografišu u svakoj prilici.
Objektiv SELP28135G je kompatibilan sa svim Sony E-mount kamerama i kamkorderima, a njegova fokalna dužina prevazilazi još širi 4-202,5mm (ekvivalent 35mm) opseg kada se priključi na fotoaparat sa APS-C senzorom. Ovo obuhvata Sony uređaje poput fotoaparata α6000 i α5100, kao i kamkordere Super 35mm formata kao što je NEX-FS700 ili novi PXW-FS7.
Ovaj objektiv se odlikuje konstantnim maksimalnim otvorom blende 4, zahvaljujući kojoj se dostiže neverovatna dubina prostornih efekata i stabilna kontrola ekspoziture na celom opsegu uvećanja, od širokog ugla do telefoto slikanja. Što se tiče potreba ozbiljnih snimatelja, one su pokrivene zahvaljujući karakteristikama novog Smooth Motion Optics dizajna. Ciljajući na najbolji mogući kvalitet slike pri korišćenju kamera sa velikim senzorima, ovaj napredni optičko-mehanički dizajn nudi rešenje za tri primedbe iskusnih snimatelja: promena tačke gledišta pri fokusiranju, promene fokusa tokom zumiranja i pomeranje optičke ose tokom zumiranja.
Osim toga, elementi naprednog asferičnog objektiva potiskuju nepoželjne aberacije, dok napredna multi-coating tehnologija povećava kontrast i smanjuje bljesak, čak i na scenama sa jačim pozadinskim osvetljenjem.
Olakšano rukovanje i ergonomičnost objektiv SELP28135G duguje Sony-jevim profesionalnim kamerama za emitere i snimatelje. Sva tri razdvojena prstena omogućavaju nezavisnu kontrolu fokusa, zuma i otvora (iris) sa optimalnim obrtnim momentom koji stvara zadovoljavajuću reaktivnost i osećaj profesionalizma.
Prvi u industriji pojačan SSM drajvom, sa izuzetno glatkim i tihim zumom, ovaj objektiv je imperativ kada je profesionalna produkcija filma u pitanju. Takođe, veoma precizno se može kontrolisati brzina zumiranja na širokom opsegu, a osim toga postoji i mogućnost da se prodesi pravac rotacije zuma, prema ličnom izboru.
Zvuk fokusa je minimalizovan zahvaljujući smanjenju težine elemenata fokusa i odgovarajućem dvostrukom linearnom motoru. Kao dodatno poboljšanje, fokus režim se veoma jednostavno može prebaciti sa automatskog na manuelno korišćenje prevlačenjem fokus prstena, što ukida komplikacije pri traženju fokus prekidača usred slikanja.
Vrhunska optička operativnost je upotpunjena dizajnom otpornim na prašinu i vlagu, koja čini objektiv idealnim za korišćenje na eksternim lokacijama. Dodatna prilagodljivost je omogućena optičkom SteadyShot funkcijom, koja omogućava stabilizaciju slike unutar objektiva tokom ručnog snimanja. Uprkos teškim komponentama, male dimenzije objektiva i smanjena težina njegovih elemenata, značajno olakšavaju proces snimanja u pokretu.
Najnoviji ZEISS širokougaoni zum objektiv punog formata poseduje impresivnu moć slikanja i to sve u kompaktnom dizajnu za korisnike α kamera. Dugo očekivani Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) objektiv, entuzijastima fotografije nudi tri zum objektiva sa širokim otvorom. Upotpunjavajući već postojeći SEL2470Z zum i SEL70200G telefoto zum, SEL1635Z zum širokog ugla je ubedljiv izbor za slikanje pejzaža, enterijera i arhitekture.
Legendarni ZEISS kvalitet iskorišćava celokupni potencijal već priznate α7 serije kamera punog okvira od 35mm, a kao i njegov vršnjak, idealan je partner serije Sony E-mount kamera i kamkordera. Beskompromisni optički dizajn poseduje pet asferičnih elemenata objektiva,uključujući jedan veliki AA (napredno asferički) element i tri ED staklena elementa. Ovo pomaže SEL1635Z zumu da postigne neverovatno sveobuhvatnu rezoluciju i oštrinu, dok istovremeno smanjuje distorziju i aberacije boje na apsolutni minimum.
Prepoznatljivi detalj ZEISS objektiva, T* premaz na optičkim površinama umanjuje sjaj i senke kako bi poboljšao kontrast, jasnoću, dubinu pejzaža i jače osvetljenje pozadine. Konstantni maksimalni otvor blende F4 omogućava ljubiteljima fotografije da dostignu predivne pozadinske efekte van fokusa sa malom dubinom polja, na svim fokalnim dužinama. U paru sa optičkim SteadyShot stabilizatorom slike unutar objektiva, SEL1635Z omogućava pravljenje fenomenalnih ručnih snimaka i pri slabijem osvetljenju, bez povećanja ISO osetljivosti i rizika od povećane buke. Zahvaljujući praktičnom dizajnu, SEL1635Z je otporan na prašinu i vlagu, pa je pogodan za fotografisanje i u najzahtevnijem okruženju.

Povezana vest:  SteelSeries predstavlja najelegantnije i najlaganije miševe do sada, pogodne za sve žanrove video igara