Hi Files sajam 7Otvoren XI Hi-Files Show, sajam audio i video tehnike

Otvoren je jedanaesti Hi-Files Show, sajam audio i video tehnike, u hotelu Holiday Inn na Novom Beogradu. Na otvaranju je predstavljen prvi najveći zakrivljeni Samsung UHD televizor na svetu, dijagonale 2.66 metara (105 inča), čija je cena 100.000 evra. Zakrivljeni Samsung UHD TV stigao je ekskluzivno iz Koreje, a nakon mini balkanske turneje, biće vraćen u centralu kompanije u Seulu.
Ovaj zakrivljeni UHD TV (model S9W) ima prikaz slike u formatu 21:9, što korisnicima omogućava da kod kuće uživaju u bioskopskom doživljaju.Sa rezolucijom ekrana od 11 miliona piksela (5120X2160), nudi pet puta veću rezoluciju od Full HD-a te se na ekranu vide i najsitniji detalji. Uz to, ovaj televizor će uvek biti kompatibilan sa najnovijim UHD standardima emitovanja zahvaljujući Samsungovom UHD Evolution Kitu. Takođe, Samsungova tehnologija kvaliteta slike Peak Illuminator pravi suptilne razlike osvetljenosti i kontrasta za bolje detalje, čak i u najtamnijim scenama.
Pored ovog modela televizora, posebno je posetiocima zanimljiv Samsungov zakrivljeni zvučnik HW-H7500/H7501 koji može da se koristi odvojeno ili na nosaču za Samsungove zakrivljene UHD televizore od 55 i 65 inča. Zakrivljeni zvučnik je jednostavan za instalaciju jer se lako može postaviti na zid ili ispod televizora umesto postolja.
Hi-Files Show je najveći Hi-Fi događaj u Srbiji. Audio-video uređaji i sistemi izloženi su u šest sala na prvom spratu, kao i u sobama na drugom spratu, a izlagači su brojne distributerske kuće: 4Audio, Audiophile High-End, AV impuls, MBL, Vox Trade i Player, kao i domaći proizvođači Auris Audio i Beyond Frontiers Audio. Iz Slovenije je stigao proizvođač zvučnika Gallus Audio Technology, koga su posetioci Hi-Files sajma imali prilike da upoznaju prethodnih godina. Firma 4Audio je predstavila 7.1-kanalni kućni bioskop sastavljen od Monitor Audio zvučnika Silver serije, koji su povezani na nagrađivani komplet Yamaha high-end komponenti. Audiophile High-End je predstavio novi brend na tržištu – švajcarski Goldmund sa bežičnim, aktivnim zvučnicima. Player je predstavio nekoliko hi-fi sistema sastavljenih od Marantz elektronike i zvučnika kao što su Tannoy, Wharfedale i KEF.

Povezana vest:  Novo poglavlje inovacija mobilnih telefona: Otvori svoj svet sa modelima Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G