L260 pic SLT5Novi Canon zum objektiv EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM – moćne telefoto performanse, gde god se nalazili

Canon je danas predstavio EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM – novi, snažni zum-objektiv visokih performansi iz čuvene Canon-ove serije L, savršen za strastvene fotografe sportskih događaja i prirode. Ovaj model naslednik je izuzetno popularnog objektiva EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM i nudi niz unapređenja kako bi poboljšao kvalitet fotografije i povećao upotrebljivost, stvarajući novo merilo za performanse kompaktnih super telefoto zum-objektiva.

Izuzetne optičke performanse i fleksibilnost

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM vam daje fleksibilnost da zabeležite objekte fotografije – bili oni blizu ili daleko – korišćenjem svestrane žarišne daljine 100-400 mm. Potpuno redizajnirana optička struktura objektiva sada je opremljena optičkim stabilizatorom slike u rasponu od četiri blende kako bi smanjila efekat podrhtavanja fotoaparata kada se fotografišu udaljeni objekti. Tri moda optičke stabilizacije prilagođena su najčešćim uslovima fotografisanja, a Canon-ov pionirski prstenasti ultrazvučni motor omogućava brzo i tiho automatsko fokusiranje.

Povezana vest:  Novi iPhone stiže već u aprilu

Stvorena kako bi pružila najviši kvalitet slike sa svakim pritiskom zatvarača, struktura objektiva sadrži 21 element, i to kombinaciju elemenata od fluora i Super UD (Super Ultra-low Dispersion) elemenata i, kao prvi EF objektiv, Canon-ov novi premaz Air Sphere Coating (ASC). Taj novi antireflektirajući premaz sastoji se od sićušnih nanočestica koje stvaraju sloj sa ultraniskim indeksom refrakcije kako bi se smanjila pojava propratnih slika (ghosting) i odsjaja.

Redizajnirani zum i napredna profesionalna upotreba

Poboljšan nakon povratnih informacija dobijenih od fotografa koji koriste Canon-ovu opremu, novi objektiv može se pohvaliti nizom poboljšanja, uključujući tradicionalni kružni zum mehanizam poput onog na ostalim EF zum objektivima. Novi mehanizam omogućava podešavanje zuma putem posebnog dodirnog prstena za podešavanje, koji omogućava glatku akciju za brzo zumiranje kao i mogućnost zaključavanja zuma na željenoj žarišnoj daljini, čime se sprečava da se poremeti kompozicija slike slučajnim dodirom prstena za zumiranje.

Povezana vest:  Glamurozan i koristan Electrolux-ov Ergorapido usisivač

Neverovatno kompaktan i lagan za ovako napredni telefoto objektiv, EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM optimizovan je kako bi fotografima pod prstima ponudio sve što im je potrebno. Objektiv sada raspolaže ugrađenim priključkom za stalak kako bi omogućio glatku rotaciju bez zastajkivanja, a ukoliko je potrebno, noga za stalak može se ukloniti, smanjujući na taj način veličinu objektiva.

Povezana vest:  Snimajte, gledajte i delite posebne trenutke sa Canonovom novom serijom LEGRIA HF R

Izrađen da se koristi bilo gde, čak i u najoštrijim uslovima, objektiv je robusne konstrukcije i odiše čuvenim duhom serije L. Konstrukcija kućišta otporna na prašinu i vodu nudi trajnost koju korisnici traže i osigurava da ovaj objektiv besprekorno funkcioniše i u vrlo izazovnim okruženjima. Za dodatnu trajnost, objektiv je premazan premazom od flora na prednjim i zadnjim elementima, smanjujući mogućnost da se prljavština uhvati na njegovu površinu i negativno utiče na kvalitet slike.

EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM – najznačajnije prednosti:

Svestrani, prenosni supertelefoto zum-objektiv

Vrhunski kvalitet slike u celom kadru

Sprečava podrhtavanje i zamućene slike uz pomoć stabilizatora slike u rasponu četiri blende

Omogućava prilagođavanje kontrole zuma u različitim situacijama

Brzo, gotovo nečujno fokusiranje

Pouzdan rad u lošim vremenskim uslovima