Telenor NorwayTelenor doveden u vezu sa skandalom u Uzbekistanu
 
Norveški telekomunikacioni gigant Telenor je navodno umešan u korupcionaški skandal u Uzbekistanu, koji vodi do ćerke uzbekistanskog predsednika Islama Karimova, objavili su norveški mediji.
Na osnovu dokumenata koje je danas objavio norveški dnevni list Klasekampen, firma Vimpelkom iz Uzbekistana, koja je delom u vlasništvu Telenora, je platila 25 miliona dolara mita kako bi dobila licence za mobilnu telefoniju u pomenutoj centralnoazijskoj zemlji, prenosi AFP.
Pomenuti novac je jedna filijala Vimpelkoma uplatila firmi Takilant Ltd, koja pripada Gajane Avakjanu, prijatelju Gulnare, najstarije ćerke Islama Karimova.
Telenor ima samo 33 odsto vlasništva u Vimpelkomu, napominje šef za komunikacije norveške firme Glen Mandalid, ističući kako je zbog toga na Vimpelkomu da odgovara na optužbe koje se odnose na njegove operacije.
Mandelid je uz to naglasio kako Telenor ima „nultu toleranciuju“ na korupciju, kako ukoliko se odnosi na njegovo poslovanje, tako i kad se odnosi „na poslovanje kompanija čiji smo delimični vlasnici“.
Povezana vest:  Samsung predstavio tanki i lagani Galaxy Tab A