Samsung laboratorija za razvoj aplikacija

Kompanija Samsung otvorila Laboratoriju za kreiranje aplikacija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu

Samsung laboratorija za razvijanje aplikacija otvorena je danas na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a zamišljena je kao centar u kome će studenti različitih profila biti u prilici da rade na praktičnim projektima, stiču nova znanja i lakše dođu do posla u struci.

Kompanija Samsung uložila je u renoviranje i opremanje laboratorije više od sedam miliona dinara, a otvaranju su prisustvovali prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik regiju.

Povezana vest:  Viber i Golden State Warrios - u susret novoj NBA sezoni, šampioni razmišljaju o svojim obožavateljima širom sveta

„Kroz ovu saradnju želimo da studente što bolje pripremimo za buduće poslovne angažmane i, što je još važnije, omogućimo im da odmah po diplomiranju budu u poziciji da se lakše zaposle u struci. Ujedno, nastojimo da studentima i profesorima omogućimo rad na najsavremenijoj opremi i sticanje praktičnog iskustva kako bi samostalno i u timovima razvijali napredne aplikacije za pametne telefone, televizore ili pametne kuće“, kaže Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik regiju.

Samsung laboratorija za razvijanje aplikacija („Samsung Apps Lab“) u Novom Sadu sadrži 36 radnih stanica za studente, dve radne stanice za profesore, pametnu tablu, dva Smart televizora i poslednje modele tableta, pametnih telefona i Gear uređaja. U njoj će studenti moći da rade na razvijanju korisnih i kvalitetnih aplikacija i tako nadograde svoje teorijsko znanje i postanu iskusni programeri već na fakultetu.

Povezana vest:  Samsung proširuje svoju GALAXY S4 zoom seriju novim LTE modelom, sada dostipnim u Evropi

Takođe, ovo partnertsvo kompanije Samsung i Fakulteta tehničkih nauka ima za cilj da doprinese unapređenju kvaliteta nastave, da podstakne nastavno osoblje i studente da primenjuju savremene informaciono-komunikacione tehnologije ne samo u svakodnevnoj nastavi, već i u realizaciji naučnih i praktičnih projektnih zadataka i studentskih radova.

Ovakva laboratorija je već otvorena u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Nišu, a studenti u njoj razvijaju nova softverska rešenja, različite aplikacije i rešavaju aktuelne programerske probleme. Tim ove laboratorije do sada je razvio brojne uspešne projekte, među kojima su i 25 aplikacija za smart televizore, prva srpska TV aplikacija – Blic vesti, kao i 30 aplikacija za mobilne telefone. Svi članovi Laboratorije su zaposleni u struci odmah nakon završetka studija.

Povezana vest:  Kaspersky Safe Kids rešenje sada štiti decu od rizičnog sadržaja na YouTube-u