LG zapocinje 2015 godinu

LG započinje 2015. godinu sloganom „Inovacija za bolji život“

Ističući slogan kompanije LG Electronics (LG) na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES 2015) u Las Vegasu, predsednik i glavni tehnološki direktor LG Electronics, Dr Skot Ahn, objasnio je kako „Internet stvari“ (IoT) transformiše način na koji korisnici žive. Ovom ključnom porukom koju je uputio prisutnima na konferenciji za medije, dr Ahn je objasnio kako LG inovacije, kao što su HomeChat i webOS pokreću IoT ekosistem i čine život korisnika produktivnijim i pogodnijim.
Platforme
Kada je prošle godine uspešno implementirala svoj webOS u novu generaciju intuitivnih smart televizora, kompanija LG je započela realizaciju ideje da webOS operativni sistem postane snažna IoT platforma. Na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike, dr Ahn je predstavio webOS 2.0, unapređenu smart TV platformu, koja omogućava još jednostavnije korisničko iskustvo, dvostruko je brža od prethodne verzije i u potpunosti podržava emitovanje 4K Ultra HD sadržaja. LG webOS platforma takođe je proširena i na komercionalne profesionalne monitore i hotelske televizore, omogućavajuči korisnicima da iskuse pravu vrednost IoT i izvan svog doma, rekao je on.
LG je takođe razvio i tehnologiju analize bio-signala za smart telefone i prenosive uređaje, koja omogućava uređajima da vode računa o zdravlju svojih korisnika, kao što su problemi sa spavanjem. LG wellness platforma može čak i da optimizuje životno okruženje kontrolišući uređaje kao što su grejači vode i klima uređaji.
Povezivanje
LG je proširio IoT platformu i na automobile, aktivno razvijajući Vehicle to Everything (V2X) tehnologiju. Kompanija je razvila i komercijalizovala rešenje za povezivanje koje parira Android i iOS uređajima na automobilskim ekranima. „Kao telefoni, i automobili postaju mnogo pametniji, a postoji sve veća potreba da se povežu sa smart uređajima“, istakao je on.
Ekosistem
„Da bismo shvatili pravu vrednost IoT platforme, neophodno je da razvijemo snažan ekosistem sa partnerima koji dele našu viziju“, rekao je Ahn, dodajući da LG blisko sarađuje sa vodećim kompanijama koje razvijaju Smart home servise i članovima iControl OpenHome ekosistema kako bi omogućili da se širok asortiman LG proizvoda lako integriše sa Smart home servisima.
Prošle godine, LG je predstavio i HomeChat, platformu koja omogućava korišćenje NLP (Natural Language Processing) tehnologije, čija je osnovna funkcija da prati rad i upravlja kućnim uređajima. U bliskoj budućnosti, HomeChat će takođe moći da se povezuje sa automobilima. „Pre nego što napustite kuću, možete jednostavno da kažete kuda biste želeli da idete i vaša destinacija će automatski biti dodata navigacionom sistemu vašeg automobila kako bi ste sigurno stigli na svoje odredište“, istakao je predsednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics.
Svi posetioci CES sajma mogu da posete LG štand (Las Vegas Convention Center Hall #8204) od 6. do 9. januara i pogledaju IoT proizvode i servise ove kompanije.

Povezana vest:  Honor, globalni brend pametnih telefona, glavni saveznik junaka filma Doktor Strejndž