LG zakrivljeni monitor sa dijagonalom 34 inca Model 34UC87MLG predstavlja prvi 21:9 Gaming monitor na svetu sa AMD FreeSync tehnologijom

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoju novu liniju 21:9 UltraWide monitora na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES 2015) u Las Vegasu. Ovu liniju predvodi prvi UltraWide monitor na svetu koji je kompatibilan sa AMD FreeSync tehnologijom, što omogućava besprekornu sliku tokom igranja zahtevnih video igrica. Prema podacima svetske kompanije za istraživanje tržišta, IDC Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker, LG je svetski lider u prodaji u ovom segmentu monitora. Tokom poslednjih sedam fiskalnih kvartala (od trećeg kvartala 2014. godine), LG je ostvario čak 77,3 odsto udela na svetskom tržištu monitora sa odnosom stranica 21:9.

21:9 UltraWide Gaming monitor sa AMD FreeSync tehnologijom

LG 34UM67 je prvi 21:9 UltraWide Gaming monitor ove kompanije, specijalno kreiran za grafički zahtevne video igre. AMD FreeSync tehnologija eliminiše prekidanje slike koje nastaje kada monitor i grafička kartica nisu usklađeni. FreeSync tehnologija garantuje najtečnije, besprekorno iskustvo igranja video igrica, omogućavajući nesmetano kretanje slike bez gubitka frejmrejta.
„AMD FreeSync je inovativna tehnologija u industriji monitora koja sprečava zastoje i podrhtavanje slike, što je mučilo sve ljubitelje video igrica poslednjih 30 godina. Drago nam je što kompanija LG Electronics podržava AMD FreeSync tehnologiju, inkorporirajući je u izuzetan uređaj kao što je LG UltraWide Gaming monitor“, rekao je Roj Tejlor, potpredsednik ISV/IHV Partner Group, AMD.
UltraWide Gaming monitor i ima izvanredan, izuzetno širok ugao gledanja, što otkriva dodatna, do sada skrivena mesta, koja obični, 16:9 monitori ne mogu da prikažu. Ovaj monitor poseduje i stabilizator crne boje (Black Stabilizer) koji posvetljuje tamne scene i pomaže da se bolje definišu izuzetno tamne oblasti ekrana, gde bi predmeti i neprijatelji mogli biti skriveni. Dynamic Action Sync režim rada povećava brzinu reakcije, što čini da igranje video igrica zaista teče kao u realnom vremenu. Mnoge popularne video igre trenutno podržavaju 21:9 rezoluciju, kao što su Battlefield 4, World of Warcraft i ArcheAge, što se u budućnosti očekuje i od mnogobrojnih drugih naslova.

Povezana vest:  Huawei Watch 3 Pro dobitnik EISA priznanja za najbolji pametni sat 2021-2022.

Prvi na svetu zakrivljeni 21:9 monitor sa dijagonalom 34 inča i prostranim ekranom

Zakrivljeni LG UltraWide monitor sa dijagonalom 34 inča (Model 34UC97) u Quad HD rezoluciji (3440 x 1440) maksimalno koristi prostor na ekranu. Ovo omogućava profesionalcima iz oblasti grafičkog dizajna ili fotografije da imaju bolju preglednost slika na ekranu, a onima iz oblasti medija da prate duže audio i video zapise. Ovi monitori su kompatibilni i sa Thunderbolt 2 interfejsom, što će odgovarati korisnicima Mac računara.
Zahvaljujući IPS ekranu koji prikazuje 99 odsto boja u sRGB spektru, ugao gledanja iznosi 178 stepeni, što eliminiše mogućnost distorzije boje pod bilo kojim uglom. Preciznost boja ovog monitora, kao i njegov ugao gledanja i sRGB spektar sertifikovali su od strane agencija TÜV Rheinland i Intertek.

Povezana vest:  Najveće predstavljanje proizvoda u istoriji kompanije Xerox donosi novu tehnologiju koja će promeniti radna mesta

21:9 zakrivljeni UltraWide multi-displej za visoku produktivnost

Zakrivljeni 21:9 UltraWide multi-displej (Model 34UC87M) poseduje raznovrsne mogućnosti povezivanja više ekrana, povećavajući tako produktivnost berzanskih brokera i drugih profesionalaca iz oblasti finansija kojima je neophodno praćenje velike količine podataka istovremeno. Ovaj monitor može da se koristi kao radna stanica ili komandna tabla za prikazivanje grafikona i kvota, omogućavajući korisniku da istražuje širi spektar mogućnosti.

Povezana vest:  Četrdesetogodišnjica procesora Intel® 4004, prvog mikroprocesora na svetu

Digital Cinema 4K monitor za superiorno prikazivanje boja

LG je takođe predstavio i Digital Cinema 4K monitor (Model 31MU97) sa 4K rezolucijom (4096 x 2160) koja poseduje više piksela od obične Ultra HD rezolucije (3840 x 2160). Ne samo da prikazuje 4K sadržaj potpuno prirodno, već je pogodan i za rukovanje Digital Intermediate (DI) procesima. Sa preko 99,5 odsto Adobe spektra boja, ovo je idealan monitor za precizno rukovanje bojama.
„Premijum UltraWide monitori kompanije LG dizajnirani su u skladu sa jedinstvenim potrebama korisnika. Industrija je mnogo napredovala u poređenju sa nekadašnjom idejom da je dizajn jednog ekrana sasvim dovoljan za potrebe svih korisnika“, rekao je In-kju li, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u kompaniji LG Electronics Home Entertainment.