Sony HDR-AS200V lifestyle slika 01Avanturistički duh u 4K rezoluciji

Na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES), koji se održava u Las Vegasu od 6-9. januara, kompanija Sony predstavila je brojne novitete u segmentu video kamera.

Zabeležite adrenalinske akcije novim Action Cam modelima

Dosta pažnje izazvale su dve nove vodootporne Action Cam kamere, FDR-X1000VR i HDR-AS200VR. Oba modela imaju polje pregleda od 170 stepeni, sa ultra-širokougaonim Zeiss Tessar objektivom za beleženje nezaboravnih akcija iz panoramske perspektive. Unapređena SteadyShot funkcija omogućava jasan i stabilan snimak, čak i prilikom trčanja, vožnje bicikla ili snimanja iz vazduha, dok stereo mikrofon visokog kvaliteta na obe kamere sa funkcijom za redukciju buke garantuje kristalno jasan zvuk.
Bilo da upravljate paraglajderom ili savladavate planinsku padinu, Action Cam FDR-X1000VR vam omogućava da svoja iskustva proživite više puta, ali i da ih podelite sa najbližima u neverovatnoj 4K rezoluciji. Ovaj model nudi mogućnost da pravite Full HD 120p i HD 240p video zapise, kao i da snimate u slow motion režimu. Takođe, Action Cam prvi put sada može da beleži snimke sa velikim bitrejtom u 4K 30p 100 /60Mbps koristeći XAVC S format, koji je razvijen na osnovu XAVC 4K/HD formata za profesionalnu upotrebu.
Kreirajte fantastične filmove u sekundi
Ko još želi da troši vreme na uređivanje snimaka, kada vas sledeća avantura čeka iza ćoška? Highlight Movie maker aplikacija bira najbolje scene, a zatim ih spaja, praveći jedan video, koji je za nekoliko sekundi spreman za deljenje sa prijateljima. Osim toga, tu je i besplatna Action Cam Movie Creator aplikacija, koja vam omogućava da ubacite GPS podatke, kako biste imali pregled pređenog puta, kao i Video Merge funkcija za jednostavno spajanje najboljih delova snimka.

Povezana vest:  HP istraživanje: Poslovni putnici sve češće rade "u hodu"

Još više dodataka

Uz proširenu ponudu dodataka za Action Cam, sada ćete biti u prilici da sve svoje avanture zabeležite i iz više uglova. Zahvaljujući ugrađenom Wi-Fi standardu, možete da povežete bilo koju kameru sa vodootpornim RM-LVR2 Live-View Remote upravljačem, koji se kači oko zgloba, omogućavajući vam da proveravate uglove snimanja, zaustavite ili pokrenete snimanje, pregledate snimljeni materijal , kao i da izbrišete sve scene koje ne želite da sačuvate. Takođe, ovaj upravljač može da kontroliše do pet kamera – uključujući i preostale Action Cam modele , kao i Sony QX1 i QX30 kamere. Kontrolisanje više uređaja biće omogućeno Play Memories Mobile aplikacijom (verzija 5.2, koja će biti lansirana na proleće 2015.)
Bočno postolje za kacigu VCT-HSM se veoma lako podešava, za savršene uglove snimanja dok skijate ili vozite bicikl. Držač za bord VCT-BDM1 stajaće čvrsto i sigurno, bez obzira da li vozite bord ili surfujete, dok vodootporna maska SPK-X1 omogućava da Action Cam kamera ostane suva do dubine od 10m. Takođe, za sve ljubitelje podvodnog sveta na većim dubinama, tu su opciona AKA-DDX1 Drive vrata (za model FDR-X1000VR), koja mogu da se postave umesto standardnih vrata maske kamere, za istraživanje na dubinama do 60 metara.

Sony FDR-AXP33 slika 02Uhvatite sve detalje 4K Handycam kamerom

Ovogodišnja porodica Handycam kamera zabeležiće emociju i uzbuđenje svakog trenutka u živopisnoj 4K rezoluciji, a kada ih jednom isprobate, nećete se zadovoljavati manjim stvarima.
Asortiman Sony kamera za 2015. godinu predvodi model Handycam FDR-AXP33, a s obzirom na činjenicu da prodaja 4K Ultra HD televizora raste na globalnom nivou, korisnici su sa oduševljenjem dočekali mogućnost da proizvode sopstveni 4K materijal. Model FDR-AXP33 je za oko 30 odsto manji i 20 odsto lakši od postojeće FDR-AX100 kamere. Ovo je prva Sony kamera sa Balanced Optical SteadyShot stabilizacijom slike za pravljenje stabilnih 4K video zapisa, bez zamućenja, čak i pri snimanju iz ruke i bez stativa. Uživaćete u mirnim snimcima visokog kvaliteta i u situacijama u kojima hodate i zumirate za krupne kadrove, kada podrhtavanje slike može biti problem.
Za impresivnu 4K sliku, koju je veoma jednostavno uređivati i deliti, zaslužan je i efikasni XAVC S format. Korisnici koji posebno cene kvalitet imaju mogućnost snimanja u visokom bitrejtu od 100 MBps, sa znatno više informacija u svakom kadru za čistiji i oštriji 4K snimak. Novi model 4K Handycam kamere odlikuje i jednostavnost upotrebe zahvaljujući analognom prstenu i tasterima za zumiranje, mogućnost podešavanje fokusa ili osvetljenja, kao i profesionalni dizajn. Osim toga, ovaj model poseduje ISO-kompatibilno Multi Interface ležište koje prihvata mnoštvo različitih dodataka i pruža mogućnost snimatelju da dodatno izrazi svoju kreativnost.
Čak i po sunčanom danu, podešavanje scene je pravo zadovoljstvo uz novo elektronsko tražilo visokih performansi, koje pruža tri puta više detalja od prethodnih modela. Zahvaljujući Wide Xtra Fine LCD ekranu dijagonale 3 inča i WhiteMagic tehnologiji, koja značajno poboljšava vidljivost sadržaja, korisnici će biti u mogućnosti da uživaju u suptilnim detaljima u bilo kojim uslovima.
Dragocene trenutke zabeležene FDR-AXP33 kamerom možete da proživite iznova, povezivanjem kamere HDMI kablom sa 4K televizorom ili bilo kojim Full HD televizorom, jer se veoma velike količine podataka u svakom 4K kadru automatski kompresuju za super-semplovanu Full HD reprodukciju. Takođe, Handycam FDR-AXP33 može da „izdvaja“ 4K prikaze, eliminišući pozadinu i odvajajući izabrani deo kadra da bi se popunio ekran u Full HD kvalitetu.
Još više mogućnosti za beleženje i deljenje nezaboravnih trenutaka
Tri nova Sony modela – HDR-PJ620, PJ410 i CX405 – nude mogućnost pravljenja video snimaka visoke definicije za beleženje trenutaka vrednih pamćenja.
Sada već standard na svim Handycam modelima, Highlight Movie Maker opcija omogućava pravljenje kraćih filmova, koji zahvaljujući efektima tranzicije i pozadinskoj muzici izledaju poput profesionalnih video snimaka. Osim toga, Handycam kamera može samostalno da odabere važne trenutke ili emocije na snimku, poput osmeha, a zatim da spoji izabrane klipove. Svoje snimke možete da podelite sa prijateljima putem društvenih mreža, ali i sa svima u prostoriji zahvaljujući modelima koji imaju ugrađen projektor – sada sa moćnih 50 lumena osvetljenja na modelu FDR-AXP33.
Gotovo svi novi modeli imaju i Multi Camera Control funkciju, koja vam omogućava da istovremeno kontrolišete više kompatibilnih kamera , koristeći ključne komande kao što su start/stop, zum, opcija za nepomične objekte i druga standardna podešavanja. Pri korišćenju ActionCam ili Lens-style kamera , korisnici mogu da kontrolišu i do 5 uređaja istovremeno, dok vam je uz dodatak opcionog VCT-CSM1 ležišta omogućeno da još jednu kameru prikačite na Handycam. Nakon snimanja, kombinovanje materijala sa svih uređaja je krajnje jednostavno, zahvaljujući PlayMemories Home servisu za kreiranje dinamične montaže, koja prikazuje svaku tačku gledišta istovremeno.
Handycam ponuda za 2015. godinu donosi XAVC S 50-megabitno snimanje i napredne funkcije stabilizacije slike – Balanced Optical SteadyShot ili Optical SteadyShot u Intelligent Active režimu, garantujući visoko kvalitetne snimke bez zamućenja. Sa ekstremno širokim uglovima za 26,8mm snimanje, bićete uz prilici da zabeležite sve praznične avanture, druženja sa prijateljima i uživanja u svakodnevnici.

Povezana vest:  Iskustvo svakodnevne upotrebe Huawei P50 Pro pametnog telefona - intuitivno, pametno, brzo