iPhone6 34FL 3-Color-Spaced Homescreen-PRINTEpl ulaže dve mld dolara u centar za podatke u Arizoni

Kompanija Epl će uložiti dve milijarde dolara u izgradnju centra za podatke u Arizoni, najavili su u zajedničkom saopštenju proizvođač čuvenog telefona „ajfon“ i guverner Arizone, Dag Dusi.
Ponosni smo što nastavljamo da ulažemo u SAD zahvaljujući novom centru za podatke u Arizoni, koji će služiti kao komandni centar za naše svetske mreže, naveli su iz Epla.
Kompanija je precizirala da se radi o njenoj do sada najvećoj investiciji, i da će pogon funkcionisati uz pomoć 100 odsto obnovljive energije, koju će obezbeđivati solarna električna centrala koja će biti sagrađena u blizini.
„Epl je firma koju smo želeli da vidimo u Arizoni, nekada preko neke druge firme, sada Epl direktno ulaže u našu državu“, rekao je Dusi.
Guverner Arizone je kazao da je Epl pristao da upravlja centrom za podatke u periodu od 30 godina, gde će zaposliti oko 150 ljudi, a pored toga će na izgradnji centra biti angažovano više stotina radnika, prenosi portal „Ouest-france“.
Zahvaljujući rekordnoj prodaji „ajfona“ u četvrtom tromesečju 2014. godine, Epl je ostvario istorijski neto profit od 18 milijardi dolara, koji nije zabeležila nijedna kompanija u svetu u bilo kojoj delatnosti.

Povezana vest:  OLIMPIJSKI KUTAK ZA PODRŠKU OLIMPIJSKOM TIMU