Kaspersky LOGOProizvodi kompanije Kaspersky Lab postigli zavidne rezultate na nezavisnim testovima tokom 2014. godine
 
Kompanija Kaspersky Lab je ponovo na vrhu top-liste tri najbolje zaštite za 2014. godinu, što pokazuje doslednu superiornost njenih proizvoda. Procena je zasnovana na rezultatima serije nezavisnih istraživanja bezbednosnih rešenja koja su sprovedena u protekloj godini. Prema ovoj analizi, proizvodi kompanije Kaspersky Lab rangirali su se bolje u više profesionalnih testova nego proizvodi bilo kojeg drugog proizvođača.
Godišnja top-lista tri najbolje zaštite za kompaniju Kaspersky Lab prati javne procene koje su sprovele vodeće laboratorije za testiranje na svetu, kao što su AV-Test, AV-Comparatives, MRG Effitas, Dennis Technology Labs itd. Rejting je zasnovan na tome koliko puta su proizvodi osvojili jedno od prva tri mesta i koliko su primili nagrada, a u odnosu na broj testova u kojima su učestvovali.
Prošle godine, istraživači su analizirali bezbednosna rešenja za privatne i poslovne korisnike prema parametrima kao što su kvalitet otkrivanja zloćudnih softvera na različitim platformama (uključujući mobilne), pouzdanost zaštite proitv finansijskih pretnji, uticaj na performanse uređaja, popravka zaraženih sistema i mnogih drugih.
Od svih proizvođača koji su učestvovali na ovim testovima, kompanija Kaspersky Lab je postigla najbolje rezultate: rešenja kompanije su nagrađena sa jednim od prva tri mesta u 71 odsto testova. Kompanija je takođe prevazišla svoje rivale u osvajanju „zlatnih medaljea“, zauzevši prvo mesto u 55 odsto testova.
„Neprestano radimo na tome da unapredimo efektivnost svoje tehnologije tako da možemo da ponudimo najpouzdanija bezbednosna rešenja svojim korisnicima. Spremno učestvujemo u svim nezavisnim komparativnim testovima, bez obzira na metodologiju. Broj nagrada koje nastavljamo da osvajamo potvrđuje da smo vodeći u industriji. Spoljne procene nezavisnih laboratorija za testiranje pomažu nam da vidimo dokle smo stigli i u kom smeru dalje treba da se razvijamo“, kaže Nikita Švestov, glavni menadžer za tehnologiju kompanije Kaspersky Lab.
Povezana vest:  Tecno Spark 10 Pro donosi novu eru selfi fotografije