challengeup logo pionCHALLENGE UP! – Kompanije Cisco, Deutsche Telekom i Intel najavile zajednički program za start-ap kompanije

Kompanije Cisco, Deutsche Telekom i Intel su danas na kongresu Mobile World najavile „Challenge Up!“, zajednički program start-ap akceleratora za projekte iz oblasti Interneta stvari (eng. Internet of Things – IoT) iz regiona Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EBIA). Program ima za cilj da pomogne inovativnim IoT start-ap kompanijama da brže uđu na tržište kroz zajedničke projekte, mentorstva, povezivanje visokih funkcionera i korporativne imovine. Izabrane kompanije mogu da prime i strateško ulaganje i podršku da izađu na globalna tržišta sa svojim proizvodom ili uslugom.

Ovaj program ujedinjuje resurse i iskustva start-ap inicijativa pojedinačnih kompanija, uključujući Cisco® Entrepreneurs in Residence (Cisco EIR), Intel® Business Challenge Europe i hub:raum kompanije Deutsche Telekom. Zainteresovane start-ap kompanije mogu da se prijave na www.challengeup.eu. Rok za prijave je 25. maj.

Povezana vest:  HONOR 70 5G dostupan korisnicima u Srbiji

„Programom „Challenge Up!“ dajemo odličan znak svetu start-ap preduzeća, tako što spajamo resurse i znanja tri korporacije. Koristićemo svoja kombinovana iskustva za ovaj program i podršku start-ap zajednice“, kaže Elijas Drakopulos, viši potpredsednik za Europe B2B u kompaniji Deutsche Telekom.

Program „Challenge Up!“ je namenjen start-ap kompanijama u početnoj fazi koja prave rešenja za Internet stvari/ Internet svega (Iot/IoE) i srodne oblasti, uključujući povezana i pametna rešenja (pametne kuće, pametni gradovi, pametna energija, povezani automobili, nosivi uređaji, industrija 4.0), informacionu bezbednost, oblast „big data“, analitiku, povezanost i korišćenje „oblaka“.

Povezana vest:  Rodna neravnopravnost predstavlja problem za više od trećine IT stručnjaka

Ključni elementi programa su Nedelja ubrzanja (od 22. do 26. juna 2015.) koju će sponzorisati Cisco EIR, Intel® Business Challenge Europe i hub:raum, zatim posebno napravljen četvoromesečni program inkubacije (od jula do oktobra) u Krakovu, Berlinu i Beču koji će podržati kompanije Cisco, Deutsche Telekom i Intel. Start-ap kompanije izabrane za program učestvovaće besplatno, bez ulaganja početnog kapitala i uz zadržavanje svih intelektualnih prava.

„Radujemo se kreativnim idejama za nove proizvode i usluge iz celog regiona koje će poboljšati način života i rada. Besplatnim pristupom resursima naše tri globalne kompanije, možemo da pomognemo start-ap preduzećima da brzo dovedu svoje ideje do uspeha na tržištu“, kaže Kristijan Morales, korporativni potpredsednik i generalni menadžer za Evropu, Bliski Istok i Afriku kompanije Intel.

Povezana vest:  Lenovo predstavio novi VIBE K5 Plus

„S obzirom na to da očekujemo da će 50 milijardi stvari biti povezano na Internet do 2020. godine, Internet svega otvara sjajne mogućnosti. Kako bi se bolje iskoristile ove mogućnosti, program „Challenge Up!“ spaja najbolje iz sveta tehnologije u ekosistemu otvorenom za inovacije“, kaže Majk Flanagan, potpredsednik Sektora za podatke i analitiku kompanije Cisco.