HP EliteBook RevolvePad svetske prodaje računara u 2014. od 2,2 odsto
 
Svetska prodaja računara opala je lane 2,2 odsto i trebalo bi još da uspori u 2015. godini, uz smanjenje od 4,9 odsto, objavila je istraživačka kompanija IDC.
IDC je, međutim, saopštio da situacija nastavlja da se poboljšava na razvijenim tržištima, a da je i dalje veoma nepovoljna na tržištima u razvoju. Tamo je prodaja računara lane opala 9,5 odsto zbog političke nestabilnosti, pada cena sirovina i devalvacija deviznog kursa koji su negativno uticali na investicione troškove.
Manje intenzivna prodaja tableta, u kombinaciji s agresivnom politikom cena i obnavljanjem uređaja zbog zastarelosti operativnog sistema XP kompanije Majkrosoft, omogućili su tržištu personalnih računara da ponovo ostvari rast od 8,4 odsto u 2014. godini na razvijenim tržištima, prvi od 2010. godine.
„Na sreću proizvođača personalnih komputera, rast prodaje tableta se usporio“, izjavio je analitičar IDC-a Džej Čou (Jay Chou), a preneo Rojters.
Povezana vest:  CANON PREMIJERNO PREDSTAVIO OCÉ COLORADO NA 39. MEĐUNARODNOM SAJMU GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE GRAFIMA 2017