Predstavljanje Samsung Galaxy S6 i S6 Edge u Srbiji
Samsung očekuje rekordnu prodaju modela telefona galaksi S6
 
Južnokorejski elektronski gigant Samsung očekuje rekordne isporuke svog novog smartfona „galaksi S6“ i poručuje da će zbog proizvodnih ograničenja teško moći da odgovori tražnji za verzijom sa savijenim ekranom.
Samsung u ogromnoj meri računa na to da će telefoni „galaksi S6“ i „S6 edž“, koji su dobili pozitivne komentare onih koji su ih isprobali, podstaći rast prodaje i profita u mobilnom sektoru. 
Dva nova uređaja Samsunga biće komercijalizovana sutra u 20 zemalja.
Samsung očekuje da će se njegov telefon S6 sa ravnim ekranom prodavati više od modela „S6 edž“, čije su marža i cena veće u odnosu na prvi model, a razlika je oko 150 evra, preneo je danas Rojters.
Južnokorejska kompanija je saopštila da možda neće moći kratkoročno da odgovori na potražnju za tim modelom s ekranom savijenih ivica, jer je teži za proizvodnju. 
-Neki operateri mobilne telefonije upravo menjaju svoje porudžbine da bi dobili veću količinu modela ‘S6 edž’ i izgleda da će potražnja za tim modelom biti veća od ponude tokom cele godine –  prokomentarisao je analitičar kompanije HMC Investment, Greg Roh. 
-To znači da će se prosečna prodajna cena smanjivati laganijim ritmom, što će, generalno gledano, pozitivno uticati na Samsung – dodao je Roh. 

Povezana vest:  Vip donosi Samsung Galaxy Tab na srpsko tržište