MAXIFY MB5350 FSL 02Poslovni ink-jet štampači Canon MAXIFY osvojili prestižnu međunarodnu dizajnersku nagradu Red Dot

Canon Europe, vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike, objavio je da su njegovi multifunkcionalni poslovni ink-jet štampači Canon MAXIFY MB53501 i MB50501 osvojili dizajnersku nagradu Red Dot Design Award za dizajn proizvoda u 2015. Nagradu dodeljuje Design Zentrum Nordrhein Westfalen, dizajnerska organizacija čije je sedište u Essenu u Njemačkoj.
Nagrada Red Dot Design Award za dizajn proizvoda je međunarodno prepoznato priznanje koje se dodeljuje vrhunskim tehnološkim inovacijama u različitim područjima, od nameštaja do automobila. Članovi žirija su 38 dizajnerskih profesionalaca veterana, a ove godine među njima su se nalazili David Andersen, prof. Werner Aisslinger i prof. Jimmy Choo, OBE.
Canon MAXIFY MB5350 i MB5050 predstavljeni su godine 2014. kao deo nove serije multifunkcionalnih ink-jet štampača dizajniranih da pruže podršku firmama u razvoju. Koriste jedinstvenu kombinaciju ispisne glave i sistema za ulaganje papira koji su posebno razvijeni za ovu seriju i omogućavaju visoku brzinu i veliku pouzdanost u kompaktnom obliku. Uređaji donose elegantnu i simetričnu estetiku, koja ih čini svestranima, vizuelno i ergonomski.
Svi proizvodi kojima su ove godine dodeljene nagrade Red Dot, uključujući Canonove štampače MAXIFY MB5350 i MB5050, biće prikazani na posebnoj izložbi koja će se održati od 30. juna do 26. jula 2015. u Red Dot Design Museumu u Essenu u Nemačkoj.

Povezana vest:  Google predstavio novu verziju Chrome-a