Predstavljanje nove linije Samsung smart kucnih uredjaja za 2015Samsung predstavio liniju pametnih kućnih uređaja

Kompanija Samsung predstavila je na srpskom tržištu nove modele pametnih kućnih uređaja za 2015. godinu, frižider RB7000, mašinu za sušenje veša DV8000H, veš mašinu WW6000 i robot usisivač Powerbot VR9000.
„Najnoviji pametni Samsung kućni uređaji dizajnirani su tako da odgovore zahtevima i potrebama naših potrošača, koji traže funkcionalna dizajnerska rešenja za svoj dom. Oni su spoj modernog dizajna sa najsavremenijom tehnologijom, njima je vrlo jednostavno rukovati dok ujedno omogućavaju uštedu električne energije“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanija Samsung za Adriatik regiju.
Samsung frižider RB7000 nudi više mesta za odlaganje namirnica, zahvaljujući većoj zapremini unutrašnjeg prostora i preglednom unutrašnjem razmeštaju koji omogućava lakšu organizaciju. U unutrašnjosti postoji mnoštvo ograđenog prostora na vratima sa pokretnim pregradama i kutije za povrće sa stoperom koje se mogu izvući u potpunosti, bez bojazni da će ispasti. Vrata koja se otvaraju pod uglom od 90 stepeni omogućavaju bolje iskorišćenje i uštedu prostora.
Najsavremenija mašina za sušenje veša oznake DV8000H, opremljena je bubnjem kapaciteta osam kilograma i tehnologijom toplotne pumpe koja omogućava najefikasnije sušenje veša. Osvetljenje u sušilici olakšava stavljanje i vađenje veša, dok indikator vode upozorava kada treba isprazniti kondenzovanu vodu. Uređaj ima i alarm koji javlja kad je vreme za čišćenje filtera, a zahvaljujući aplikaciji na pametnom telefonu, korisnik može lakše otkriti i dijagnostikovati kvar i tako uštedeti novac za popravku.
Uz robot usisivač Powerbot VR9000 kuću je moguće očistiti daljinski, bez fizičkog napora. Ovaj usisivač ima veliku usisnu snagu koja je 60 puta jača u poređenju sa sličnim uređajima za čišćenje. Takođe, četka koja je sada većih dimenzija zahvata veliku površinu i omogućava bolje čišćenje sa manje uloženog vremena.Tehnologija CycloneForce čuva filter od začepljenja istovremeno produžavajući visoku usisnu snagu uređaja. Uz funkciju Point Cleaning omogućeno je efikasnije čišćenje. Kada korisnik daljinskim upravljačem označi određeno područje, robot usisivač će slediti svetlo i očistiti označeno područje. Koristeći napredne procesore i kameru, Powerbot pravi mapu kuće kako bi sam sledio najefikasniju putanju kretanja.
Veš mašina WW6000 ima moderan izgled, veliki i pregledan displej, a korisnicima nudi veliki kapacitet pranja uz veoma malu potrošnju električne energije. Ima mogućnost pranja pet kilograma veša za 59 minuta, kao i uklanjanja fleka sa tkanine bez korišćenja hemijskih izbeljivača. Jednostavno održavanje čistoće veša i brigu o tkaninama omogućava veliki bubanj i Eco Bubble tehnologija.
Većina ovih uređaja je opremljena digitalnim inverter motorom koji omogućava veliku uštedu električne energije, na koji Samsung nudi desetogodišnju garanciju. Novi modeli Samsung pametnih kućnih uređaja već su dostupni na našem tržištu, osim Powerbota koji se očekuje u septembru. Preporučena maloprodajna cena frižidera RB7000 je 189.999, sušilice za veš DV8000H 131.999 dinara, dok su mašina za veš WW6000 i robot usisivač dostupni po cenama od 78.999 odnosno 116.999 dinara.

Povezana vest:  Maj u Beogradu sa besplatnom SBB WiFi zonom