C430 C480 series

Samsung predstavio nove štampače

Kompanija Samsung Electronics Ltd. predstavila je novu seriju štampača u boji i multifunkcionalnih štampača Xpress C430 i C480. Serija obuvata C430/430W jednofunkcionalne štampače u boji, C480/480W multifunkcionalne štampače koji mogu da štampaju, kopiraju i skeniraju i C480FN/C480FW 4-u-1 višefunkcionalne uređaje koji imaju faks kao dodatnu opciju. Kreirani za mala preduzeća i kućnu upotrebu (SOHO – eng. Small Office – Home Office, male kancelarije – kućne kancelarije, prim. prev.), za korisnike koji traže efikasnost i oslanjaju se na prenosive uređaje, ovi štampači dolaze sa opcijama kao što su sken-na-mejl i podrška za štampanje sa prenosivih uređaja.

„Nova serija štampača je dizajnirana za savremeni mobilni svet. Idealno je rešenje za SOHO korisnike, koji čine oko 70% korisnika sa visokim prosečnim potrebama za štampom u toku meseca“, rekao je Dejvid SV Song, viši potpredsednik za strateški marketing i prodaju, Odeljenje za štampače, Samsung Electronics. „Spremni smo da odgovorimo na sve veću potražnju među preduzećima za proizvodima i rešenjima koja povećavaju njihovu produktivnost i smanjuju dugoročne troškove. Sa Xpress C430/480 serijom, korisnicima nudimo najnovija IT rešenja i pomažemo im da poslovanje unaprede uređajima visokog kvaliteta, koji su ekonomični i jednostavni za upotrebu.“

Povezana vest:  Canon-ov EOS C70 u Cinema EOS System liniju proizvoda donosi snagu RF nosača objektiva

Seriju Xpress C430/480 karakteriše:
Jednostavna instalacija – početna instalacija štampača je pojednostavljena za SOHO korisnike koji nemaju svoje IT administratore. Samsungov softver za štampu bežično instalira drajver za štampač bez potrebe za USB memorijom ili CD čitačem.
Sken-na-mejl i mobilna štampa – Funkcija sken-na-mejl, koja je prethodno bila dostupna samo u Samsungovim štampačima višeg cenovnog ranga, sada je fabrička funkcija C430/480 serije. Mobilna štampa je unapređena i pojednostavljena zahvaljujući tehnologijama NFC i klaud (cloud, eng. oblak, servisi za čuvanje podataka na internetu, prim. prev.). Korisnici mogu da štampaju, skeniraju i faksiraju tako što će dodirnuti štampač svojim mobilnim uređajem sa NFC tehnologijom ili upotrebom Samsungove Mobile Print aplikacije. Sa Mobile Print aplikacijom, korisnici mogu i da sačuvaju skenirane dokumente direktno u telefonu. Štampači iz ove serije takođe su kompatibilni sa servisima za štampanje sadržaja sa klauda kao što je Samsung Cloud PrintTM.
Brza i kvalitetna štampa – štampači u seriji C430 i C480 odlikuju se procesorima sa jezgrima od 400 MHz i 800 Mhz i mogu da štampaju 18 stranica u minuti (ppm) u monohromatskom režimu i 4 stranice u minuti u boji. Xpress C430/480 serija podržava poboljšanu rezoluciju do 2.400 x 600 tačaka po inču (dpi). Samsungova jedinstvena tehnologija renderovanja izoštrava tekst i donosi jasniju sliku.
Dugoročna ušteda – Serija se odlikuje ekološkim funkcijama kao što su One Touch Eco Button i Easy Eco Driver. Ovim funkcijama korisnici mogu da menjaju podešavanja za štampu za svaki dokument pojedinačno, na primer, konverzijom masnih slova u obična ili štampanjem samo teksta u dokumentu koji sadrži i slike i tekst. Očekuje se da ove funkcije donesu dugoročne uštede, smanjenjem potrošnje tonera do 20 odsto.

Povezana vest:  Canon 17. godinu zaredom proslavlja prvo mesto u udelu u globalnom tržištu digitalnih fotoaparata sa izmenljivim objektivima

Novi štampači dostupni su na srpskom tržištu po maloprodajnim cenama – štampač C480 je 29.000 dinara, C480FN košta 36.000, C480FW je 39.000, C480W je 32.400, dok je za C430 potrebno izdvojiti 18.000 odnosno za C430W 21.200 dinara.