Vip predstavlja Nokia N900 smart telefon

FOT_Nokia_900Vip je danas korisnicima ponudio pravi džepni kompjuter – atraktivnu Nokiu N900. Nakon što je prvi na tržištu predstavio Android uređaje, Vip nastavlja da se fokusira na ponudu smart telefona koji imaju inovativne operativne sisteme: N900 je prva Nokija koja nema Symbian već novu Maemo open source platformu zasnovanu na Linux-u.
Nokiu N900 pokreće moćni ARM Cortex-A8 procesor i ukupna memorija za aplikacije do 1 GB. Ugrađena memorija je proširiva do 32 GB, što je dovoljno za skladištenje do 7.000 pesama ili 40 sati video sadržaja u DVD kvalitetu. 
Sa web pretraživačem zasnovanim na MozillaTM tehnologiji, Nokia N900 korisnicima pruža pristup webu kao na standardnom računaru. Korisnici mogu simultano da koriste više otvorenih prozora koristeći dashboard, pretražuju omiljene sajtove, koriste padajuće menije, pristupaju webu i gledaju Flash video sadržaje, zahvaljujući ugrađenoj podršci za Adobe Flash 9.4.
N900 je slajder telefon sa punom qwerty tastaturom i rezistivnim 3.5 inčnim displejom koji podržava 16 miliona boja. Panoramični desktop može da se personalizuje tzv. vidžetima, kontaktima i prečicama. Slike i video automatski prikazuju gde su napravljeni i, zahvaljujući Geo-Tagging funkciji, korisnik može da doda sopstveni tag kako bi olakšao pretraživanje.
nokia_chatNova Nokia N900 takođe sadrži WLAN, GPS, 5.0 MP kameru sa autofokusom, dual LED blicem i Carl Zeiss optikom, medija plejer, standardni 3.5mm priključak za slušalice i FM radio. 
Ovaj moćni uređaj od danas može da se kupi u odabranim Vip centrima, počevši od 29.999 dinara u tarifi Postpejd 1800.

Povezana vest:  BASF započeo izgradnju fabrike koja koristi električnu energiju umesto gasa