marc zuckerberg

Zakerberg najviše plaća inženjere softvera

Fejsbuk je danas nešto više od društvene mreže i da bi ponudio nešto novo korisnicima uvek je u potrazi za talentima, među kojima su najplaćeniji inženjeri softvera.
Iza Fejsbuka, koji je nedavno dostigao milijardu korisnika u jednom danu, stoji armija dizajnera, inženjera, menadžera i drugih kvalifikovanih ljudi koji se brinu o tome da sve radi bez problema.
Na listi najplaćenijih poslova na Fejsbuku koju je sastavio Biznis insajder koristeći podatke Glašdoora – stranice za traženje posla, najplaćenija pozicija je mesto menadžera inženjeringa – 166.561 američkih dolara.
Njegov zadatak je da radi sa timom inženjera za izgradnju i upravljanje na specifičnom proizvodu.
Na drugom mestu je viši inženjer za softver koji zarađuje 160.638 dolara. Oni su inženjeri s najboljim iskustvom u kompaniji.
Inženjer softvera nalazi se na trećem mestu. Mora da ima iza sebe od osam do 10 godina iskustva, a zarađuje 157.080 dolara.
Produkt menadžeri su zaduženi za to da sve bude dobro sastavljeno i upakovano na Fejsbuku.
Oni „pakuju“ proizvode koje su napravili različiti timovi i moraju da se pobrinu za to da proizvodi stignu na vreme.
Poznati su kao najkritičnije osobe. Njihovo zanimanje je na četvrtom mestu jer zarađuju 147.469 dolara.
Tehnički program menadžer zadužen je za vođenje osnovnih timova koji upravljaju različitim proizvodima kompanije. Na petom mestu su po plati koja iznosi 146.282 dolara.
Prema zaradama slede:
Inženjer za bazu podataka – 141.635 dolara
Naučni istraživači – 137.134 dolara
Inženjer softvera IV – 136.833 dolara
Front-End inženjer – 136.131 dolara

Povezana vest:  Canon proširuje svoju UHDgc seriju: prenosni zum objektivi za 4K kamere za emitovanje 2/3-inčnog formata

PHOTO: Bloomberg/Bloomberg